FILMEZZUNK.HU
10 film, amiért imádjuk a szülinapos Barbra Streisand-ot!

10 nagyszerű film, amiért imádjuk a szülinapos Barbra Streisand-ot!

25177

Barbra Streisand legjobb filmjei

A multifunkcionális színésznő 82 éve született New Yorkban, Brooklynban ortodox zsidó családban. Édesapja korán meghalt, hiánya Barbrának nagy fájdalmat okozott. Ez adott indíttatást első rendezéséhez (Yentl). Anyja nem nézte jó szemmel lánya színészi álmait, és folyton becsmérelte Barbra külsejét. Sidney Poitier-val és Paul Newmannal az első sztárok között volt az 1970-es években, akik saját produkciós irodát alapítottak. Szerepeiben főként akaratos, elszánt nőket alakít, drámai és komikus szerepek megformálásában egyaránt élen jár. Születésnapja alkalmából ezúttal Barbra Streisand legjobb filmjeit gyűjtöttük egy csokorba.

10. Mi van, doki? (What’s Up, Doc?, 1972)

Judy (Barbra Sreisand) temperamentumos ifjú diáklány, akinek be sem áll a szája és aki – ha kell – közönséges is tud lenni. Egy kongreszuson megismerkedik egy meglehetősen félénk zenetudóssal, Howarddal (Ryan O’Neal). A férfit elbűvöli, de el is bizonytalantja a lány szertelen viselkedése. A zenész, Judyval együtt akaratán kívül számos zűrzavaros helyzetbe keveredik, többek között ékszerrablásba is. A krimi és az érzelmes szerelmi románc határán táncoló filmkomédia őrült hajtóvadászatba torkollik.

Mi van, doki? (What's Up, Doc?, 1972)

9. Hullámok hercege (The Prince of Tides, 1991)

Savannah Wingo harmadik öngyilkossága után bátyja úgy dönt, tenni kell valamit húga egészségéért. Felkeresi New Yorkban a lány pszichológusát, hogy együtt próbálják meggyógyítani Savannaht. Találkozásaik során egyre közelebb kerülnek egymáshoz és végül rájönnek: szerelmesek.

Hullámok hercege (The Prince of Tides, 1991)

8. Ilyenek voltunk (The Way We Were, 1973)

Katie (Barbra Streisand) és Hubbell (Robert Redford) tökéletes ellentétei egymásnak, de egy dolog közös bennük. Mindketten a végletekig őszinték. Szinte lehetetlen, mégis egymásba szeretnek. Sőt, nyilvánvaló különbözőségük és a szülői tiltás ellenére összeházasodnak. Házasságuk szenvedélyes és bensőséges egészen addig, amíg a történelem közbe nem szól. Politikai és erkölcsi nézeteltéréseiket még a szerelem sem képes legyőzni.

Ilyenek voltunk (The Way We Were, 1973)

7. Funny Lady (1975)

Visszatér Fanny Brice, aki ez alkalommal is ujjai köré csavar boldog-boldogtalant. Fanny élete új szakaszába lépett, és ez nemcsak énekesnői karrierjére, hanem a magánéletére is vonatkozik. Szövetkezik Billy Rose-zal, a lelkes és tehetséges dalszövegíróval, akinek a showbusiness, a színpadi ragyogás ugyanazt jelenti, mint Fanny-nak: mindent. Bár a kezdő producer és az ismert énekesnő úgy különbözik egymástól akár a tűz és a víz, a közös munka során mégis barátság, később pedig szerelem bontakozik ki kettejük közt.

Funny Lady (1975)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·