FILMEZZUNK.HU
Jet Li 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jet Li 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

14439

6. Hős (2002)

Valamikor a távoli múltban, még az első császárok ideje előtt hét királyságra oszlott a birodalom. A hét úr közül Kin volt a legnagyobb: ő félt a legjobban a gyilkosoktól. Bárkinek, aki megöl egy orgyilkost, hatalmas vagyont és a legnagyobb dicsőséget ígéri, azt, hogy színről színre láthatja őt magát, a jövendő birodalom császárát. Egy nap egy névtelen harcos érkezik a palotába. Azt állítja, legyőzte a három legyőzhetetlen gyilkost: Törött Kardot, Hulló Hót és Eget. Az uralkodó fogadja, és végighallgatja hihetetlen harcai és ravaszsága történetét. De amikor az elbeszélés véget ér, váratlan fordulat következik: ő is elmond egy történetet. Szerinte minden egészen másképp volt, mint ahogy a névtelen harcos elbeszélte…

Jet Li 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

5. Bölcsőd lesz a koporsód (2003)

Mi ér többet? Egy gyerek vagy egy gyémánt? Az alvilág hallgatási parancsa vagy a barátság rendőr és bűnöző között? A gettó legtechnikásabb rablóinak feje nem habozik, amikor elrabolják a lányát, és azzal fenyegetik, hogy csupán egy különlegesen érdekes gyémántért cserében kímélik meg az életét. Az idő rövid, a tét túl nagy. A megzsarolt rabló minden eddigi szabályt felrúg – még egy titkosügynökkel is szövetséget köt, hogy megszerezze a gyémántot és megmenthesse a lányát. Az ügynök azonban titkol valamit: ő egy különleges fegyver után nyomoz, és abban bízik, hogy új szövetségese segítségével sikerül is megtalálnia. Együtt harcolnak. Szövetségesek lettek. De jöhet egy pillanat, amikor a páros tagjai másképp felelnek egy egyszerű kérdésre. És attól kezdve a közös ellenségen kívül már egymástól is félniük kell.

Jet Li 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4. A küzdelem útja (2006)

A kis Yuanjia apja, a híres harcművész nyomdokaiba kíván lépni, és már korán elsajátítja apja titkos fogásait. A korán megszerzett készség azonban elbizakodottá, arrogánssá teszi a fiút, aki mindig újabb kihívásokat, és győzelmeket keres. Hírneve egyre nő és évek múlva már nemcsak az iskolaudvar harcterén arat sikereket, hanem országos tekintélyt vív ki magának. A később tanítványokat is irányító Huo aztán párviadalra hív egy másik mestert, akit a véres küzdelem során meggyilkol. A büszke bajnok nem sokáig örülhet győzelmének: a halott ellenfél hívei bosszúból megölik édesanyját és lányát. Yuanjia addigi életét hátrahagyva vándorlásba kezd, majd egy kis faluban talál önmagára. Itt használja ismét a tragikus győzelem óta hanyagolt tudományát – megmenti egy fiú életét. Innentől kezdve képességeit az egyetemes jó szolgálatában használja, s története végén Sanghajban – immár egész Kínát képviselve – kamatoztatja páratlan képességeit. A küzdőtéren négy különböző fegyvernem képviselője a kihívója, három nyugati harcos és egy japán kardforgató.

Jet Li 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·