FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli az 55. születésnapját Renée Zellweger - Íme a 7 legjobb film, amit látnod kell tőle

Most ünnepli az 55. születésnapját Renée Zellweger – Íme a 7 legjobb film, amit látnod kell tőle

19510

Renée Zellweger legjobb filmjei

Renée Zellweger, születési nevén Renée Kathleen Zellweger talán egyik legnagyobb alakítását Bridget Jones-ként nyújtotta. Munkáját számos díjjal jutalmazták már, köztük egy Oscar-díj büszke tulajdonosa is. Az amerikai színésznő és producer nem csak komikaként, de drámai szerepekben is brillíroz. A háromszorosan Golden Globe-díjjal is jutalmazott színésznő a napokban ünnepli 55. születésnapját, melynek alkalmából természetesen nem maradhat el összeállításunk a legjobb filmjeiből.

Neked melyik a kedvenc Renée Zellweger filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

7. Miss Potter (2006)

A huszadik század elején egy ifjú lány szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett. Beatrix Potter (Renée Zellweger) másképp gondolkodott, szembeszállt a kor elvárásaival. Szülei nem értették, miért utasít el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen. Miután Beatrix megismerkedik Norman Warne-nal (Ewan McGregor), a szárnyait próbálgató könyvkiadóval, szenvedélyes szerelem bontakozik ki kettejük között. Elhatározzák, hogy a rosszalló vélemények ellenére publikálják Miss Potter történeteit. Könyvei azóta klasszikusok lettek, generációk sora nőtt fel rajt.

Miss Potter (2006)

Gondoltad volna…?

Renée Zellweger színésznőt Golden Globe-díjra jelölték alakításért a legjobb vígjáték vagy musical színésznő kategóriában. A film Richard Maltby Jr.azonos című regénye alapján készült.

6. Chicago (2002)

A fiatal színésznőt, Roxie Hartot (Renée Zellweger) elkápráztatja Chicago csillogása, és feltett szándéka, hogy Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones), a varietéművész nyomdokaiba lépjen. Azonban néhány elbaltázott döntés miatt mind a ketten börtönbe kerülnek. Itt ismerkedik meg Roxie a legendás ügyvéddel, Billy Flynn-nel (Richard Gere), aki elvállalja a nő ügyét, azonban igen magas árat követel. Roxie feljut a csúcsra, azonban Kelly nem nézi jó szemmel a színésznő tündöklését.

Chicago (2002)

Gondoltad volna…?

A Chicago 1996-ban debütált a színpadokon, több mint 5500 előadást ért meg. A musical 2010-ig a Broadway történetének 6. legtöbbet játszott előadása volt. Renée Zellweger-nek sem tánc-, sem énekórákra nem volt szüksége, ugyanis mindkettőben kifejezetten tehetséges. A produkciót 6 Oscar- és 3 Golden Globe-díjjal jutalmazták. Zellweger utóbbiban részesült.

5. Betty nővér (Nurse Betty, 2000)

Betty (Renée Zellweger), a kisvárosi pincérnõ, aki megszállott szappanopera rajongó, nem fogadja el, hogy nem lehet együtt szerelmével, még akkor sem, ha az illetõ nem is létezik. Betty brutális férjével él együtt, és arról ábrándozik, hogy mi is lett volna, ha befejezi a nõvérképzõt. Aztán, egy nap minden megváltozik. Férjét a szeme láttára ölik meg egy sötét ügylet során s ettõl kezdve Betty élete is fenekestül felfordul. Összekeveredik benne a valóság és a képzelet, s meggyõzõdésévé válik, hogy kedvenc mûsora az igazi élet. Nekivág Amerikának, hogy megtalálja élete nagy szerelmét, a szappanopera sztárját, akit a sorozat szerint annak idején még õ hagyott el az oltár elõtt. Azt azonban nem is sejti, hogy férje gyilkosai már az õ nyomában járnak.

Betty nővér (Nurse Betty, 2000)

Gondoltad volna…?

A filmet összesen egy Golden Globe-díjjal tüntették ki a szakértők, amit nem más, mint Renée Zellweger nyert meg az alkotóknak.

4. A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

A harmincas években, a nagy gazdasági világválság idején egy bokszoló, James J. Braddock (Russell Crowe) – akinek karrierje egy sérülés miatt véget ért – elvállal egy meccset, amelyben esélytelen. James győztesen kerül ki az összecsapásból. Karrierje újra beindul, ám közeleg a nagy ellenfél, a nehézsúlyú világbajnok, Max Baer (Craig Bierko), aki már két ember halálát okozta a ringben.

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

Gondoltad volna…?

A filmben Braddock ellenfeleit valódi profi bokszolók játszották, akiknek meghagyták, hogy a lehető legközelebb fejezzék be az ütéseket a színész testéhez, ám sok esetben nem tudták megállítani a mozdulatot, így okozva kisebb sérülést Russell Crowenak.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·