FILMEZZUNK.HU
8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

162

8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

Képzeld el szeretett filmjeinket másképp – egy olyan valóságot, ahol az ikonikus szerepeket az eredetileg kiválasztott színészek alakítják. Kedvenc filmjeink látványvilága teljesen átalakulhatott volna, egyedi dinamikát és értelmezéseket hozva létre. Legyen szó akár a karakterek közötti kémiáról, akár a színész sajátos bájáról, a szereposztási döntések hatása az egész filmes élményt áthatja.

1) Beverly Hills-i zsaru

8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

Stallone, aki nem csak kiváló színész, hanem képzett író is, és a Rocky legjobb eredeti forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték, eredetileg a Beverly Hills-i zsaru című projekthez volt kötve. Stallone és a stúdiók közötti nézeteltérés a film hangvételét illetően azonban a távozásához vezetett. Bár a Rocky-színész eredetileg beleegyezett a projektbe, nem volt túlságosan elragadtatva a vígjátéki szemlélettől, és a forgatókönyvet inkább az akció felé akarta eltolni. Sajnos a stúdióknak nem igazán tetszettek a Stallone által javasolt változtatások. Következésképpen, nem sokkal a forgatás megkezdése előtt szerződést bontottak vele, megnyitva az utat Eddie Murphy előtt, hogy az ikonikus szerepbe lépjen.

2) Vissza a jövőbe

8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

Nem Michael J. Fox volt az első választás Marty McFly szerepére. Ez a megtiszteltetés eredetileg Eric Stoltznak jutott, egy ígéretes fiatal metodista színésznek, aki akkoriban nagy port kavart. Néhány héttel a forgatás után azonban Robert Zemeckis rendező és Bob Gale író érezte, hogy valami nem stimmel. Stoltz ugyan jó drámai színész volt, de a filmnek szüksége volt arra a bizonyos csavaros energiára. Zemeckis és Gale egy merész javaslattal fordult Sid Sheinberg stúdiófőnökhöz, és azt javasolta, hogy Stoltzot cseréljék le Foxra, az eredeti preferenciájukra. Szerencsére Sheinberg beleegyezett, de az átállás nem volt azonnali. Stoltz folytatta a munkát, nem is sejtve, hogy Marty napjai a végéhez közelednek.

3) Pánikszoba

8 színész, akit a film készítése során rúgtak ki

Nicole Kidman eredetileg a David Fincher által rendezett Pánikszoba című film főszerepére kapott szerepet. Kidmannek azonban ki kellett szállnia a projektből egy térdsérülés miatt, amelyet egy másik film, a Moulin Rouge! A Pánikszoba szerepének szigorú fizikai igénybevétele súlyosbította volna a sérülését, ezért kellett visszalépnie. Kidman helyére ezután Jodie Foster került a filmben, aki Meg Altman szerepét vállalta el. Kidman távozása elsősorban egy másik projekt iránti elkötelezettsége és a fizikai korlátok miatt történt, nem pedig kreatív vagy teljesítménybeli okok miatt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·