FILMEZZUNK.HU
Színészek, akikről nem is tudtad, hogy már nem élnek

10 meglepő érdekesség a tragikusan, idő előtt elhunyt Natasha Richardson-ról

4208

10 meglepő érdekesség a tragikusan, idő előtt elhunyt Natasha Richardson-ról

Natasha Richardson tragikus és váratlan halála 2009-ben megrázta a világot, és azóta is, mindig megemlékezünk a csodálatos színészi teljesítményeiről és nem mellesleg a szerető anyai szerepéről. Azonban a brit színésznőről számos olyan érdekesség ismert, amelyekről talán még nem is hallottál. Születésének évfordulója alkalmából íme 10 meglepő tény Natasha Richardson-ról.

Liam Neeson fia így emlékszik vissza édesanyja, Natasha Richardson halálára

(1) Teljes nevén Natasha Jane Richardson 1963. május 11-én született Londonban igazi filmes családba. Édesanyja Vanessa Redgrave, aki Oscar-díjas színésznő, édesapja Tony Richardson, aki rendező. Ráadásul Natasha az angol színész, Ralph Richardson unokája, aki a brit színészeti történelem egyik legnagyobb alakja volt.

(2) Natasha négy évesen már a színészet felé kacsintgatott, 1968-ban A könnyűlovasság támadás című drámában kapott egy kicsike szerepet.

(3) Az 1980-as évek közepén kezdett el felfelé ívelni karrierje. Először csak könnyebb vígjátékokban és művészfilmekben vállalt szerepet. 1984-ben az Ellis Island című tévésorozatban tűnt fel, amiben egy fiatal prostituáltat játszott. 1986-ban Mary Shelley szerepébe bújt a Gótika, avagy a szellem éjszakája című alkotásban.

(4) Az 1990-es évektől inkább a színpadon mutatta meg tehetségét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·