FILMEZZUNK.HU
Cate Blanchett legjobb filmjei

Cate Blanchett 8 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

17834

4. Aviátor (The Aviator, 2004)

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami érdekelte, és úgy tűnt, minden arannyá válik a kezei között. Maximalizmusának és sármjának köszönhetően nem csak a filmipart, hanem a repülést is megváltoztatta a huszadik század huszas és negyvenes évei között. A szerelem, pénz, csilogás és siker mellett azonban Howardnak az élet árnyoldalaival is kíméletlenül szembesülnie kellett.

Aviátor (The Aviator, 2004)

Tudtad, hogy…?

Martin Scorsese megkérte Cate Blanchettet, hogy nézze meg Katharine Hepburn első tizenöt filmjét, hogy eltanulja a színésznő pózait és viselkedését. A produkció 5 Oscar-díjat is nyerni tudott, köztük Cate Blanchett, mint a legjobb női epizódszereplő. Leonardo DiCaprio Golden Globe-díjat nyert legjobb főszereplő kategóriában. Továbbá a film jelölve volt, mint legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb női mellékszereplő (Cate Blanchett), legjobb forgatókönyv (John Logan).

3. Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

Benjamin Button élete rendhagyó módon indul: nyolcvan esztendősen jön a világra, s onnantól egyre csak fiatalodik. Életpályája olyan, mint másoké: a halál felé tart. Az 1918-ban New Orleans-ban született férfi nevelőszülőknél tölti életet első néhány évét, majd bejárja a világot,  felfedezi és elveszti a szerelmet, megéli a boldogásot és a szomorúságot is.

Benjamin Button különös élete 2008

Tudtad, hogy…?

F. Scott Fitzgerald regényében Daisy karakterének neve Hildegarde Moncrief. Valószínű a filmbéli név utalás F. Scott Fitzgerald leghíresebb művére, A nagy Gatsbyre. A novella alapja egy Mark Twain idézetre vezethető vissza, miszerint: “kár, hogy az az élet legjobb része az eleje, és a legrosszabb a vége.”

2. Elizabeth (1998)

Anglia trónjára 1558-ban új királynő lép, Erzsébet. VIII. Henrik király törvénytelen lányaként kellett szembenéznie a vallási ellentétek által szétszakított országot fenyegető veszélyekkel. Nem volt azonban választása: meg kellett védenie az országot a külső és a belső ellenségtől is. Mindeközben kénytelen volt lemondani a magánélet örömeiről, hogy meg tudja szilárdítani hatalmát.

Elizabeth (1998)

Tudtad, hogy…?

Cate Blanchett azután lett kiválasztva a szerepre, hogy a készítők látták egy előadásban Sydney-ben. Ez az egyik a három szerep közül, amire Meryl Streepet nem vették fel karrierje során.

1. Blue Jasmine (2013)

Jasmine (Cate Blanchett) a gazdagok gondtalan életét éli, mígnem élete egyik napról a másikra összeomlik. Házzassága tönkremegy, elhagyja gazdag férjét, Hallt (Alec Baldwin), és San Franciscóba költözik testvéréhez, Gingerhez (Sally Hawkins). Bár Jasmine saját elmondása szerint össze akarja szedni magát és rendbetenni az életét, nehezen képes megbírkózni a nehézségekkel, és a hétköznapi élet ügyes-bajos dolgaival.

Blue Jasmine (2013)

Tudtad, hogy…?

Cate Blanchett alakításáért kiérdemelte a legjobb színésznőnek járó Oscart- és Golden Globe-ot is. Ez az első Woody Allen film, amiben a két amerikai főszereplőt nem amerikai születésű színészek játsszák. A forgatás alatt csak Cate Blanchett és Sally Hawkins olvashatták el a teljes forgatókönyvet.

Emlékszel még az Esmeralda gyönyörű sztárjára? Már 55 éves és így néz ki napjainkban!

Neked melyik a kedvenc Cate Blanchett filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//bluegirl//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·