FILMEZZUNK.HU
14 híresség, akik beismerték, hogy a képernyőn viselt jelmezük rendkívül kényelmetlen volt

14 híresség, akik beismerték, hogy a képernyőn viselt jelmezük rendkívül kényelmetlen volt

182

14 híresség, akik beismerték, hogy a képernyőn viselt jelmezük rendkívül kényelmetlen volt

A jelmezek a színészi munka szerves részét képezik, de vannak amik kényelmesebbek és praktikusabbak, mint mások. Valójában sok híresség vallotta már be, hogy különböző ruhatári hibák, valamint veszélyes állapotok miatt szenvedett, amikor egyfajta smink vagy jelmez jelentős gondot okozott. Bizonyos színészek ugyanis elárulták, hogy légzési problémáik voltak rendkívül szűk fűző viselése közben, míg mások bevallották, hogy a sminkelőszékben töltött hosszú órák miatt minden türelmüket elvesztették.

1) Jim Carrey a „A Grincs” című filmben

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

Jim Carrey úgy jellemezte az ikonikus Grincs karakterévé való átváltoztatás folyamatát, mintha “minden nap élve eltemették volna”, és azt állította, hogy összesen nyolc és fél órát vett igénybe. Rick Baker, a felelős sminkes azonban úgy emlékezett, hogy ez inkább két és fél óra volt. Jim annyira utálta az élményt, hogy a 92 forgatási nap után Brian Grazer producer állítólag egy olyan embert hívott be, akinek az a feladata, hogy CIA-ügynököket képezzen ki a kínzások elviselésére, hogy segítsen neki megbirkózni a sminkszék okozta fájdalommal.

2) Ryan Reynolds a „Zöld Lámpás”-ban

14 híresség, akik beismerték, hogy a képernyőn viselt jelmezük rendkívül kényelmetlen volt

2010-ben Ryan Reynolds a GQ-nak mesélt arról, hogy a 2011-es filmben Zöld Lámpást játszotta, miközben olyan öltönyt viselt, amelyet különösen nehéznek talált. Visszaemlékezett az ikonikus zöld jelmez viselésére: “Valódi szőtt szerencsétlenségből készült. Bármilyen anyagot is használtak, sikerült a leghővezetőbb anyaggá tenniük, amit az emberiség ismer. Szó szerint könyörögtem nekik, hogy csak egy nem lélegző gumiruhát adjanak rám.” Miközben a színész New Orleans tikkasztó időjárásában forgatott, Ryan viccelődött: “Olyan volt, mintha egy egész filmet Alec Baldwin belsejében forgattam volna“.

3) Scarlett Johansson a „Bosszúállók” című filmben

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

Scarlett Johansson, aki a Fekete Özvegyet játszotta a Bosszúállókban, 2012-ben azt mondta az ABC Newsnak, hogy a szűk ruha, amit viselnie kellett, olyan volt, mint egy “búvárruha”. A forgatás alatt annyira nagy lett a hőség, hogy Scarlett azt mondta, hallucinált, miközben egy harcjelenetet forgatott egy rögtönzött tetőn. Visszaemlékezett: “Olyan meleg volt, hogy a nap végére kicsavartam a zoknimat“. Az adás arról számolt be, hogy a mutatványok igénybevétele – elmondása szerint – “szétszaggatta” a jelmezeit, amelyeket néhány naponta le kellett cserélni. Scarlett kifejtette: “Olyanok, mint a gumiabroncsok. Egyszerűen végigmentél rajtuk. Minden alkalommal, amikor új jelmezt kapsz, nagyon jól érzed magad, aztán három nap múlva olyan, mint egy kínszenvedés.

4) Tom Holland a „Pókember: Nincs hazaút” című filmben

14 híresség, akik beismerték, hogy a képernyőn viselt jelmezük rendkívül kényelmetlen volt

Amíg Tom Holland játszotta Pókembert a Marvel Moziverzumban, a ruhájával mindenféle probléma adódott. A Graham Norton Show-ban tavaly megjelent Tom felidézte a cipzár hiányának praktikátlanságát, amikor azt mondta: “Kértem egy cipzárt, és nem kaptam“. A fiatal színész továbbá elárulta, hogy ahhoz, hogy energiával töltse fel magát, a Pókember-jelmezének szemeit “ki kellett pattintania”, és egy csövet kellett “a szemgödör alatti lyukon keresztül” leengednie. Ez volt az egyetlen módszer, amely lehetővé tette Tom számára, hogy “néhány dolgot” megigyon anélkül, hogy levenné a ruháját.

5) Lily James a „Hamupipőke” című filmben

Sokkoló dolgokat vallott be Lily James a Hamupipőke forgatásáról

Lily James, aki a híres Disney-hercegnőt alakította a 2015-ös Hamupipőke-filmben, a Time-nak adott 2015-ös interjújában beszélt a korlátozó jelmezek viseléséről. A következőket mondta: “Amikor felvettem azt a ruhát, úgy éreztem, hogy hercegnő lehetek. De aztán örülök, hogy csak egy éjszakán át tartott! Vagy inkább egy filmes varázslatos éjszakát. Egyszerűen olyan nagy volt, olyan nehéz. A fűzőkkel kapcsolatban érdekes, amikor felveszed őket, és rájössz, hogy valójában ezt viselték a nők – ezt hordták minden nap, és annyira szűkítőek voltak. Nem vagyok meglepve, hogy lemondtak a fűzőkről! A kék ruhában különösen szűk volt. Egyrészt segít abban, ahogyan állsz és ahogyan mozogsz, másrészt viszont a mellkasodba veszi a levegőt. Amikor táncolni próbáltam, nem volt meg a légzési kapacitásom, hogy támogassam a testiséget, ezért állandóan szüneteket kellett tartanom és lazítanom a fűzőt.”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·