FILMEZZUNK.HU
Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

5207

7. A krupié (1998)

Hodges filmjének hőse egy író, aki elveszítette az ihletét. Jack végül egy kaszinóban vállal munkát. Azt reméli, hogy új állásának köszönhetően termékeny ötletekkel fog gazdagodni. A kaszinóban megforduló gyönyörű nőkkel átmeneti viszonyokba bonyolódik. A dél-afrikai Jani különösen felkelti az érdeklődését. A lánynak azonban komoly anyagi gondjai vannak, amelyeket egyedül képtelen megoldani.

Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

8. Pókerarcok (1998)

A profi zsugások azt vallják: a megélhetésért játszani van olyan meló, mint bármi más. Nem hazardírozol. Tutira mész. A cél, hogy óránként bekaszálj egy nagy tétet. Ennyi. Ha jól jár a lap, beszeded a pénzt, ha rosszul jár, ülsz rajta. Nem kockáztatsz. Így fizettem két évig a jogi egyetemet. Ilyen az igazi verklis. A New York-i pókeralvilágban játszódó történet egy fiúról szól, aki álmát a kártyaasztalnál próbálja valóra válni. A zsugás Mike McDermott (Matt Damon) feladja pókerszenvedélyét. Beiratkozik a jogi egyetemre, mert számára ez a biztos út a sikeres életbe. Csakhogy hiányzik belőle a titkos hátsó szobák pókercsatáinak izgalma, és amikor régi barátját, Férget (Edward Norton)kiengedik a börtönből, Mike-nak szembe kell néznie a nehéz és kockázatos dilemmával, hogy visszatérjen-e a zsugások világába a barátja kedvéért.

9. Ocean’s trilógia (2001-07)

A leghíresebb tolvaj hírében álló Danny Ocean 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után elkezdi gyűjteni elit csapatát egy sosem látott volumenű balhéhoz. Célja kirabolni Las Vegas három legnagyobb kaszinóját egy időben. Ez 150 millió dolláros profitot eredményezne a csapatának. A helyzet azonban egy árnyalatnyival bonyolultabb, ugyanis Ocean egykori felesége a kirabolni kívánt kaszinók tulajdonosával van jelenleg, aki jól ismeri főszereplőnket és hamar rájön a céljára.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 2001)

10. Kaszinókirály (2003)

Ez a 2003-as film igaz történeten alapul. A 24 éves Dan Mahowny a kanadai Imperial Bank legfiatalabb vezető beosztású alkalmazottja. Azonban van egy titka: szerencsejáték függő. Hogy fedezni tudja szerencsejáték veszteségeit, elkezd sikkasztani a bankjából – 18 hónap alatt 10 millió dollárig jut, és ezzel Kanada történetének legnagyobb banki csalását hajtja végre. Komoly tanulságot közvetítő film.

Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

11. A szerencseforgató (2003)

A maffia és a szerencsejáték világa, a humor, a dráma és a romantika keveredik ebben a különleges hangulatú, igazán egyedi filmben. Bernie Lootz megszállott szerencsejátékos, de egyáltalán nincs jó viszonyban Fortunával, hiszen csak veszített az utóbbi időszakban. Miután teljes vagyonát elvitte a játék, még óriási adósságba is verte magát – a Shangri-La kaszinónak például százezer dollárral tartozik. Bernie azonban kap egy lehetőséget, hogy ledolgozza az adósságát. Mivel profi balszerencsés, ezért semmi mást nem kell tennie, csak leülni a nyerésre álló vastag vendégek mellé, és játszani, hogy legendás pechsorozatával “rontást” hozzon rájuk is. Egy darabig jól működik a balszerencsehozó és a kaszinó együttműködése. Amikor azonban Bernie már majdnem ledolgozta a teljes adósságát, belép az életébe Natalie, a kaszinó egyik pincérnője, és úgy tűnik, hogy aki szerencsés a szerelemben, annak az asztal mellett is jobb a lapjárása. Mindenesetre Bernie váratlanul nyerni kezd, és ezt nem nézi jó szemmel kaszinó régi-vágású és maffiakapcsolatokat is ápoló vezetője. Azt pedig végleg nem hagyja, hogy adósa lelépjen a szerelmével.

Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

12. A nagy trükk (2003)

A pókerezők titkos világába vezet minket a film, itt vadászik kis és nagy halakra Charlie és Tiffany, a két szélhámos, akik most beszerveznek még két remek pókerest is. Azonban elkövetik azt a hibát, hogy a helyi gengszterfőnök pénzét nyerik el, így kénytelenek mindent egy lapra feltenni, egy mindent eldöntő játszmában az élő legenda, Dean ellen, és ott ül az asztalnál a kifosztott gengszterfőnök is.

Minden idők 18 legjobb szerencsejáték filmje

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·