FILMEZZUNK.HU
A legjobb maffia filmek

10 legjobb maffia film, amit mindenképpen látnod kell

91559

A legjobb maffia filmek

A maffia (olaszul mafia), mint szervezett bűnözői csoport a filmipart is megihlette. Számos olyan film készült, amely a bűnszövetkezetet mutatja be. Ezek közül, most a legjobb 10-et gyűjtöttük össze. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc maffiás filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

10. Fekete mise /Black Mass, 2015/

John Connolly és James “Whitey” Bulger együtt nőttek fel Dél-Boston utcáin. Évtizedekkel később, az 1970-es években újra találkoznak. Connolly ekkora már az FBI bostoni részlegének elismert tagja, Whitey pedig az ír maffia feje lesz. Az ügynökség szövetkezik a maffiózóval, hogy együtt számoljanak le a város és Bulger életét is megkeserítő olasz maffiával. Whitey nem válogat az eszközökben, és az ügy végére neve felkerül az FBI legkeresettebb bűnözőinek tízes listájára. Igaz történet alapján.

Fekete mise (Black Mass, 2015) - Kritika

9. Bronxi mese /A Bronx Tale, 1993/

Calogero (Francis Capra, Lillo Brancato) csupán kilenc éves, amikor szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Édesapja, Lorenzo (Robert De Niro) világ életében vasszigorral nevelte a fiút, igyekezett megóvni őt az utca kegyetlenségeitől. A rendőrség hiába faggatja a kis Calogerót, ő nem hajlandó azonosítani a tettest. Sonny (Chazz Palminteri), a keresztapa felfigyel a bátor kisfiúra, és szárnyai alá veszi. Lorenzo ezt nem nézi jó szemmel, és még a maffiával is képes szembeszállni fia érdekében. Eddigre viszont a fiú már apjaként tiszteli Sonnyt, a maffiafőnököt is.

Bronxi mese (A Bronx Tale, 1993)

8. Volt egyszer egy Amerika /Once Upon a Time in America,1984/

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe kerül, amikor egyikkőjükről kiderül, spicli lett. Sergio Leone klasszikusa a különböző idősíkok között ugrálva mutatja be a négy gengszter sorsát.

Volt egyszer egy Amerika (1984, Once Upon a Time in America)

7. A sebhelyesarcú /Scarface, 1983/

Tony Montana (Al Pacino) Kubából érkezik az Egyesült Államokba, de eszében sincs tisztességes életet élni, sőt, kifejezetten az alvilágban szeretne karriert csinálni. Ezért elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. A gátlástalan és tanulékony Tony hamar és ügyesen lépked felfele a ranglétrán, kitartóan és hűen követi a maffiózót, de korántsem azért, mert felnézne rá vagy tisztelné, hanem azért, mert mindent magának akar, ami Lopezé: pénzt, drogokat, nőket és hatalmat.

A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·