FILMEZZUNK.HU
Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

2694

Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

Megoldódott a Titanic-film rejtélye! Kiderítette a Titanic rendezője, túlélhette volna a hajókatasztrófát Jack Dawson. James Cameron egy hipotermia-szakértővel végzett tudományos vizsgálatot a férfi utolsó óráiról.

Sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon feleslegesen halt-e meg a Titanic főszereplője, Jack Dawson, amikor úgy döntött, hogy nem mászik fel arra a faajtóra, ami megmentette szerelme, Rose életét. A film rendezője belefáradt a rajongók végtelen találgatásába, és megadta a választ a kérdésre. James Cameron bejelentette, hogy nemrég tudományos vizsgálatot végzett, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa,

“JACK AKKOR SEM ÉLTE VOLNA TÚL, HA FELHÚZZA MAGÁT AZ ÚSZÓ AJTÓRA.”

– fogalmazott Cameron.

“Elvégeztünk egy tudományos kísérletet, hogy végleg pontot tegyünk ennek az egésznek a végére, és egyszer s mindenkorra karót döfjünk a szívébe”

A rendező elmondása szerint alapos törvényszéki elemzést végeztek egy hipotermia-szakértővel, aki reprodukálta a filmbéli tutajt. A vizsgálathoz két kaszkadőrt is használtak, akik ugyanolyan testtömegűek voltak, mint a film szereplői, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio. Az eredmény pedig egyértelmű lett: mindketten nem maradhattak életben, csak az egyikük élhette túl a katasztrófát.

“Ez egy film a szerelemről, az áldozatvállalásról és a halandóságról. A szeretet az áldozatban mérhető.”

– fogalmazott a rendező a Deadline szerint.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Horrorra akadva-filmek sztárjai

(Via Index.hu)


Article Tags: · · · ·