FILMEZZUNK.HU
Megrázó: ez volt az utolsó fotó, ami Heath Ledgerről készült

Megrázó: ezek voltak az utolsó fotók, ami Heath Ledgerről készültek

8335

Megrázó: ezek voltak az utolsó fotók, ami Heath Ledgerről készültek

A zseniális ausztrál színész 2008. január 22-én hunyt el 28 éves korában, brutális hirtelenséggel. Négy nappal a halála előtt még forgatott. 2007. december 9-én az ausztrál színész éppen a Doktor Parnasszus és a képzelet birodalma című filmet forgatta Londonban, az angol főváros Bounds Green kerületében. 10-11-én a produkció átköltözött a Potters Fieldre, majd háromnapos forgatás jött a Battersea Parkban, december 17-én pedig a Blackfriars Bridge-en forgattak. A karácsonyi szünet után a stáb januárban állt össze ismét, 5-től újra teljes gázzal forgattak, az utolsó londoni forgatási nap pedig január 18-ra esett, ekkor Ledgerről vettek fel reakció közeliket Clerckenwellben. Ez volt Heath Ledger utolsó munkanapja.

Szívfacsaró fotót posztolt Heath Ledgerről a volt felesége, Michelle Williams

Ez volt az utolsó londoni forgatási nap, a Terry Gilliam vezette stáb átköltözni készült Kanadába: január 25-én Vancouverben folytatódott volna a film felvétele. Heath Ledgert egy hétre elengedték, haza is tért a manhattani Sohóban található lakásába. Halála után kollégája, Christiopher Plummer mesélte el, hogy Ledger fájdalommal küszködött a Doktor Parnasszus forgatása alatt, rosszul aludt, keringési zavarai voltak. Az utolsó ember, aki élve látta a színészt, a takarítónője, Teresa Solomon volt, aki január 22-én, kedden délelőtt takarított a lakásban, és amikor fél egykor elment, még hallotta horkolni a színészt. Délután 2:45-körül, tehát alig két órával később a masszőre, Diane Wolozin talált rá, eleinte azt hitte, a színész alszik. Fél négykor a helyszínre érkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni, halálát a később boncolás szerint gyógyszermérgezés okozta.

És az utolsó fotó, vagyis sokkal inkább az utolsónak vélt fotók Ledgerről:

Megrázó: ez volt az utolsó fotó, ami Heath Ledgerről készült

Megrázó: ez volt az utolsó fotó, ami Heath Ledgerről készült

Megrázó: ez volt az utolsó fotó, ami Heath Ledgerről készült

Ledger halála után nem sokkal került mozikba A sötét lovag című film, a médiakampányra erősen rányomta a bélyegét a tragédia, különösképpen azért, mert az ausztrál színész túlzás nélkül minden idők egyik legemlékezetesebb filmes gonoszát rakta le az asztalra, vagyis inkább a mozivászonra.

Meg sem ismernénk az utcán, ha szembejönne: így néz ki Nick Nolte 2024-ben, 83 évesen

(Via Player.hu)


Article Tags: ·