FILMEZZUNK.HU
10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

25474

Filmek, melyek érthetetlen okokból nem kaptak Oscart

A napokban nézegettem egyik kedvenc filmem, A remény rabjai adatlapját, hogy megszámoljam hány Oscar-díjat kapott, ugyanis szinte minden filmes toplista vezető pozícióját ez az alkotás foglalja el. Döbbenten láttam, hogy ez a klasszikus, minden idők egyik legjobb mozija hoppon maradt az 1995-ös Oscar gálán. Sokat nem is kellett gondolkodnom a soron lévő cikkemen! A következő sorokban bemutatom, hogy melyik az a 10 film, amelynek számomra érthetetlen módon egyetlen Oscar ceremónián sem olvasták fel a nevét. Kommentben várom, hogy neked melyik az a film, amelynek simán odadobnál egy arany szobrocskát, mert a Akadémia tagjai ezt sajnos elfelejtették.

1) Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt tud magának építeni és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából.

Számkivetett (2000)

Tom Hanks-et sokan befutónak hitték, miután elnyerte a Golden Globe-díjat, ám pechükre épp ugyanabban az évben jelent meg az öt Oscar díjat is nyert Gladiátor, amelyben Russell Crowe alakítása jobban tetszett az ítészeknek.

2) Gran Torino (2008)

Walt Kowalski nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket. De Walt Kowalskinak szigorú erkölcsei is vannak. Ha úgy látja, bántanak valakit, annak segít. Még akkor is, ha egy egész bandával kell szembeszállnia: nagyon hisz az ökle, a puskája és az őszintesége erejében. De éppen azért, mert megvéd egy kínai lányt, ez a mogorva vénember összeismerkedik egy kínai családdal – és fokozatosan meg is barátkozik velük…

Gran Torino (2008)

Clint Eastwood, amit már lehetett megnyert filmes pályafutása alatt. Ezt a 2008-as alkotást nemcsak, hogy rendezte, de a főszerepet is ő játszotta el és olyannyira jól sikerült, hogy minimum egy díjra nálunk biztos befutó lett volna a dráma.

3) Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

A Harcosok klubja olyan film, aminek van humora, drámája és fergeteges színészi alakítása is. Mi kell még, hogy megszánjanak egy arany szobrocskával?

4) München (Munich, 2005)

A film az 1972-es müncheni olimpián, az izraeli sportolók ellen elkövetett merénylet utáni bosszúhadjáratról szól, melynek során a Moszad-ügynök vezette különítmény leszámol a palesztin elkövetőkkel.

München (Munich, 2005)

A Steven Spielberg által rendezett mozinak a jelölésekkel nem volt gondja, hiszen 5 jelölést is betudhatott magának, ám díjra váltani egyik nominálást sem tudta.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·