FILMEZZUNK.HU
Te tudod mi volt Bruce Willis foglalkozása mielőtt felfedezték?

Te tudod mi volt Bruce Willis foglalkozása mielőtt felfedezték?

8179

Te tudod mi volt Bruce Willis foglalkozása mielőtt felfedezték?

Walter Bruce Willis egy németországi amerikai katonai bázison született. Ma már Golden Globe-díjas és Emmy-díjas színész és énekes. Az 1980-as évek végén vált ismertté, és azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is;  legismertebb szerepe John McClane a Die Hard-filmekből. Willis felesége Demi Moore színésznő volt tizenhárom éven át egészen 2000-ig, ezen idő alatt három lányuk született. Több zenei albumot jelentetett meg és feltűnt televíziós sorozatokban is.

Te tudod mi volt Bruce Willis foglalkozása mielőtt felfedezték?

Filmográfiája több mint hatvan címet számlál, közöttük is olyan jól ismert, nagysikerű produkciókat, mint a Ponyvaregény, Az ötödik elem, az Armageddon és a Hatodik érzék. Bruce a 80-as évek óta ünnepelt színész. Ezt megelőzően azonban igen sok szakmát kitanult. Bruce tizenéves volt, mikor 1972-ben szülei különváltak. A Penns Grove High School diákja volt. Fiatalkorában dadogott, így kifejezőeszközeként a színpadot találta meg, ahol könnyedén boldogult, levetkőzve dadogását is, és a középiskolában drámaszakkörbe is járt, illetve az iskolai tanács elnöki posztját is betöltötte.

A további tanulmányok helyett apja nyomdokaiba lépett, s maga is fizikai dolgozó lett, biztonsági őrként kapott állást, és munkáscsoportokat is szállított a DuPont Chambers Works gyárnál Deepwaterben, New Jerseyben. Miután egy kollégáját megölték munka közben, úgy döntött kilép, és ezt követően különböző bárokban csaposként dolgozott, hogy fenntartsa magát.

Bruce Willis ezért a csodálatos nőért rajong már 14 éve: Emma népszerű modell volt

Megtanult harmonikázni és csatlakozott a Loose Goose nevezetű R&B bandához. Egy ideig magánnyomozóként tevékenykedett, majd visszatért a színészethez. Beiratkozott a Montclair State University drámaprogramjára, ahol beválasztották a Macska a forró bádogtetőn egyik szerepére,  azonban már első évében hátrahagyta az iskolát, és New Yorkba költözött. Willis visszatért a bárokba, azonban ezúttal csak egy részidős munka miatt. Számtalan meghallgatás után végül szerepet kapott a színpadon a Heaven and Earth című produkcióban.

További tapasztalatra és reflektorfényre a Miami Vice televíziós sorozat egy epizódjában és a Levi’s reklámjában tett szert. Első komoly filmszerepe az 1987-es Blake Edwards-vígjátékban, a Nem látni és megszeretniben volt Kim Basinger oldalán. Mégis, egy akkoriban váratlan pálfordulás hozta meg számára világszerte az áttörést: a Drágán add az életed!, amiben maga vitt véghez több kaszkadőrjelenetet is. Innen ívelt felfelé igazán filmes karrierje egészen a tavalyi évig, amikor is sokak megdöbbenésére bejelentette visszavonulását súlyos, afáziás betegségére hivatkozva.

Szerző: MéziMcFly

Az ördög jobb és bal keze: Amikor Terence Hill újra ellátogatott ikonikus filmjének a forgatási helyszíneire


Article Tags: ·