FILMEZZUNK.HU
Marilyn Monroe fiatalkori, fürdőruhás képeitől eláll a lélegzeted - Az egykori szexszimbólumnak bomba alakja volt

Most lenne 98 éves Marilyn Monroe – Íme 7 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színésznőről

9580

Marilyn Monroe érdekességek

Marilyn Monroe amerikai színész, fotómodell, énekesnő. Az 1950-es évek egyik legismertebb női alakja volt, aki „buta szőke” filmszerepeivel szerzett hírnevet. Színésznőként körülbelül egy évtizedig volt aktív, ezalatt filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be. Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége. Az 1962-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt színésznő 1926. június 1-én látta meg a napvilágot, azaz napra pontosan 98 éve, melynek alkalmából bemutatunk néhány meglepő filmes érdekességet az életéből.

Marilyn Monroe

1. Az akkoriban még kevésbé ismert Marilyn Monroe-nak az Aszfaltdzsungel (1950) című filmben volt az első jelentősebb szerepe.

2. Miközben Marilyn Monroe készült Lorelei szerepére (Szőkék előnyben – 1953), minden nap elment a Szőkék előnyben című Broadway darabra egy hónapon keresztül, hogy megnézze Carol Channinget. Állítólag Marilyn javasolta azt a mondatot, hogy: “Tudok okos lenni amikor szükséges, de a legtöbb férfi nem szereti“. 

Szőkék előnyben - 1953

3. A herceg és a táncosnő forgatása (1957) után derült ki, hogy nagyon nehéz volt Marilyn Monroe-val együtt dolgozni, hiszen olykor 3 vagy akár 4 órát is késett a forgatásokról, vagy beteget jelentett és nem jelent meg egész nap, valamint ha meg is jelent, magával hozta Paula Strasburgot, a tanácsadóját, aki folyamatosan beleszólt a forgatásba. Mindez rendkívül zavarta Laurence Olivier-t.

4. Marilyn Monroe sok kellemetlenséget okozott a Van, aki forrón szereti (1959) című film stábjának: nem tudta rendesen a szövegét, s a jeleneteit számtalanszor kellett újravenni.

Van, aki forrón szereti (1959)

5. Marilyn Monroe a Van, aki forrón szereti forgatás idején állapotos volt.

6. Truman Capote eredetileg Marilyn Monroe-t szerette volna Holly szerepére az Álom luxuskivitelben (1961) című filmben.

7. Monroe a Kallódó emberek (1961) bemutatója után később elmondta, hogy utálta a karakterét és azt is ahogy eljátszotta. Egyébként amikor a filmet 1961 februárjában bemutatták, Marilyn Monroe-t épp pszichiátrián kezelték.

Kallódó emberek (1961)

Megrázó: ezek voltak az utolsó fotók, ami Heath Ledgerről készültek

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·