FILMEZZUNK.HU
Szomorú hírt osztott meg Daniel Radcliffe, aki betegségéről mesélt

Szomorú hírt osztott meg Daniel Radcliffe, aki betegségéről mesélt

352

Szomorú hírt osztott meg Daniel Radcliffe, aki betegségéről mesélt

El sem hinnénk, de a Harry Potter sztárjának olyan betegséggel kell megküzdenie, ami miatt szó szerint néha alig tud megmozdulni! Minderről egy korábbi interjújában számolt be. Danielnek a betegsége már kisiskolás korában jelentkezett. Gondjai lettek a tanulással, ami olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy magántanuló lett. Egyszerűen utált tanulni, nagyon nehéznek és haszontalannak tartotta az egészet.

Szomorú hírt osztott meg Daniel Radcliffe, aki betegségéről mesélt

„A suli egy rémálom volt! Mindent levertem, mindent összetörtem, minden kiesett a kezemből, és nem tudtam egyedül felöltözni tornaóra után.”

Édesanyját nem hagyta addig nyugton, amíg be nem adta a derekát, és elengedte fiát egy filmes meghallgatásra. Ennek köszönhetően később meg is kapta Harry Potter szerepét, ami világszerte a mai napig elképesztő sikert aratott. A színészet alatt -bár nehézségek árán- sikerült leérettségiznie, de utána már nem ment tovább tanulni. Korán eldöntötte, hogy felnőtt korában író és színész szeretne lenni. Később kiderült, hogy nem hiába volt más, mint a társai, ugyanis kiderült, hogy neurológiai betegségben szenved!

Orvosi nyelven dyspraxiája van, ami nem kevés megpróbáltatást okoz a fiatal világsztárnak. A betegség nemcsak a tanulásban fogta vissza drasztikusan, de a mozgás nehéz koordinációját is okozta. Radcliffe elmondta, hogy „szerencsésnek” érzi magát, mert a betegségnek „csak” egy enyhébb változatától szenved. Ennek ellenére mozgás- és beszédzavarokkal is küzd. Ez néha olyan alapvetően egyszerű tevékenységek elvégzését nehezíti meg számára, mint az írás, vagy a saját cipőfűzőjének bekötése. Neurológusa viszont megnyugtatta, hogy betegsége nem hátráltatja karrierjét, mivel a fiatal sztár „csak” a betegség enyhébb formájában szenved.

//Cornelius//

Emlékszel még a kis Longbottomra? Felnőtt korára ő vált a legdögösebb férfivá a Harry Potter filmekből

(Via Life.hu)


Article Tags: · · ·