FILMEZZUNK.HU
Már a Vasember 2-ben kiszúrhattunk egy utalást a Marvel Kapitányra

Ti észrevettétek? Már a Vasember 2-ben kiszúrhattunk egy utalást a Marvel Kapitányra

6529

Ti észrevettétek? Már a Vasember 2-ben kiszúrhattunk egy utalást a Marvel Kapitányra

A 2010-es Vasember 2. igazi Easter Egg-Kánaán volt a maga idejében. Amerika Kapitány félkész pajzsától Coulson ügynök rejtélyes új-mexikói kiruccanásán át a Hulk tombolásáról beszámoló tévériportig számos apró részlet mutatott a Marvel univerzum jövője felé. A kész filmbe végül nem került bele, de a Blu-ray extrák közt megtalálható volt egy bővített jelenet is, melyben Tony, miközben az apja által ráhagyott kutatások alapján megpróbálja létrehozni azt az elemet, ami megmentheti az életét, információt kér JARVIS-tól három múltbéli projektről, melyek nevei igen beszédesek lehetnek a rajongók számára: Pegazus, Exodus, Góliát.

A Hangya és a Darázsból megtudtuk, hogy a „Góliát” Bill Foster és Hank Pym közös biznisze volt, melynek során a két férfi a méretváltoztatást lehetővé tevő Pym-részecskékkel kísérletezett. A Marvel Kapitányban pedig arra is fény derült, hogy a „Pegazus” kódnév miféle titkokat rejt: ebben a projektben a S.H.I.E.L.D., a NASA és a Légierő is részt vett, a célja pedig egy fénysebességű hajtómű létrehozása volt a Tesseract felhasználásával. A kutatás vezetője a Dr. Wendy Lawson álcája mögé bújó kree tudós, a skrullokat titokban segítő Mar-Vell volt, akinek 1989-ben bekövetkező halála után a műveletet leállították.

A S.H.I.E.L.D. és a Világbiztonsági Tanács később újranyitották a projektet, hogy kiaknázhassák a Tesseractban rejlő korlátlan lehetőségeket. A Marvel Kapitányban látható földalatti létesítmény, ahol Dr. Lawson, valamint a film során Carol Danvers és Nick Fury is megfordult, benne volt a Bosszúállók első részének nyitójelenetében is, sőt, annak falán a Project Pegasus feliratot is el lehet csípni, még mielőtt Loki az egész kócerájt lerombolja. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elárulta, hogy a Tesseract és a Pegazus már az eredeti elképzelés szerint is fontos szerepet játszott a Marvel Moziverzum A Vasembert megelőző éveiben.

Jamie Foxx az életét sem féltve, a lángoló autóból mentett ki egy utast

(Forrás: MarvelMagyarorszag.blog.hu)


Article Tags: · · ·