FILMEZZUNK.HU
"Egy hatalmas nagy kretén!" - Így még nem olvastak be Taratinónak

“Egy hatalmas nagy kretén!” – Így még nem olvastak be Tarantinónak

1360

“Egy hatalmas nagy kretén!” – Így még nem olvastak be Tarantinónak

A 20. század egyik legnagyobb hatású filmzeneszerzője az Aljas nyolcasban dolgozott együtt a rendezővel, de mint látni is fogjuk, az nagy túlzás, hogy együtt dolgoztak. Amúgy Ennio Morricone pont ezért be is tudott gyűjteni még egy Oscar szobrocskát. Felsorolni is sok lenne mennyi film zenéjét írta meg, vagy működött közre, de valahol 550-nél járhatott 2020-ban bekövetkezett haláláig.

"Egy hatalmas nagy kretén!" - Így még nem olvastak be Taratinónak

Az olasz mester nem sokkal halála előtt a német Playboynak adott interjút, amire az egész világ felkapta a fejét. Morricone a beszélgetés közben kijelenti, hogy Tarantino egy hatalmas nagy kretén, és egyáltalán nem tartja rendezőnek. Azon is ment a balhé, hogy Tarantino nem tisztelte annyira, amennyire általában az egekbe emeli Morriconét, és az utolsó pillanatban hívta fel, hogy neki bizony kell egy komplett filmzene:

“Felhív a semmiből, hogy tegyek le az asztalra egy teljes filmzenét pár nap alatt. Ez szinte lehetetlen, ezzel csak teljesen feldühített.”

A legnagyobb döfés azonban az volt, hogy Morricone egyszerűen kijelenti, hogy Tarantino egy kretén rendező, sőt, igazából azt, hogy rendező inkább le is hagyná:

“Másoktól lopkod, és azokat újra összerakja. Ebben aztán semmi eredeti nincsen. Ettől, hogy lenne rendező valaki? Hol van ő Hollywood nagy neveihez képest, mint John Huston, Alfred Hitchcock vagy Billy Wilder. Tarantino csak egy nagy nulla, aki újrafőzi a már bevált recepteket.”

Morricone elmondta azt is, hogy a rendező mindent az utolsó pillanatra hagy, kapkod, ahogy ezt fent is olvashattuk, valamint nem gondolkodik, csak beszél a semmibe, pont ezért fogalma sincs semmiről.

Gérard Depardieu-nek befellegzett – Őrizetbe vették szexuális zaklatás vádjával

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · ·