FILMEZZUNK.HU
Tom Hanks-et megkérdezték, hogy heteró színész játszhat-e meleg karaktert - Meglepő választ adott!

Tom Hanks-et megkérdezték, hogy heteró színész játszhat-e meleg karaktert – Meglepő választ adott!

7846

Tom Hanks-et megkérdezték, hogy heteró színész játszhat-e meleg karaktert – Meglepő választ adott!

Tom Hanks is megszólalt azzal az üggyel kapcsolatban, hogy mely színészek kapjanak lehetőséget LMBTQ-karakterek megformálására a filmekbe. Hanks első Oscar-díját a legjobb színésznek járó elismerést az 1993-as Philadelphia – Az érinthetetlen című filmért kapta, amelyben egy HIV-fertőzött meleg férfit alakított, akit diszkriminálnak és kirúgnak a munkahelyéről. A The New York Times-nak adott legfrissebb interjújában a színész elmondta, hogy ma már nem vállalná el újra a szerepet.

Tom Hanks felesége gyönyörű színésznő - Már 34 éve élnek boldog házasságban

“Egy hetero férfi meg tudná most tenni azt, amit én tettem Philadelphiában? Nem, és jogosan. A Philadelphia lényegi mondandója az volt, hogy ne félj. Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az volt, hogy egy meleg férfit játszottam. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadnák, hogy egy hetero fickó, aki meleg fickót játszik, nem hiteles”

– mondta Hanks. Tom Hanks azt is fontosnak tartotta kiemelni az interjúban, hogy szerinte egyáltalán nem abszurd dolog olyan elvárásokat támasztani manapság egy filmmel szemben, amely azt szolgálja, hogy az minél hitelesebb legyen.

Rá sem ismerni a fiatal Jason Momoára: se szakáll, se haj

(Via mafab.hu)


Article Tags: ·