FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

84310

A legjobb vígjátékok

Vicces sok minden lehet. Romantikus vígjátékok, akcióvígjátékok, fekete komédiák – alábbi összeállításunkban mindent megtalálsz, amivel megdolgoztathatod a rekeszizmaidat! Íme a valaha volt legjobb vígjátékok, amiket a világ legnagyobb filmes adatbázisa, a több százezer beérkezett szavazat alapján annak tart.

20. Aranyláz (1925)

Chaplin filozófikus és önirónikus filmje megannyi, mára klasszikussá lett poént vonultat föl a méltóságteljes cipőevéstől, a lírai zsemletáncig. A Vadnyugat hőskorában, aranyásók közt játszódó történet első részében bemutatott éhezést, lecsúszást s véletlen megmenekülést a másodikbeli felemelkedés tévútjai és az álmodozás követik, majd jön a tanulság: ebben a világban csoda mélkül nem számíthatunk embernek való életre és viszonzott szerelemre.

Charlie Chaplin 8 legjobb filmje

19. Van, aki forrón szereti (1959)

1929-ben két munkanélküli zenész, Jerry (Jack Lemmon) és Joe (Tony Curtis) elhatározza, hogy felvételizik egy női zenekarba. A nőimitátor szerep annyira jól áll nekik, hogy felvételt nyernek, és elindulnak a többi női taggal Floridába. Egyikük azonban beleszeret az együttes sztárjába (Marilyn Monroe), aki viszont csak gazdag férfiak kegyét keresi. Joe azonban feltalálja magát, két fellépés között kibújik a női ruhából és milliomos playboynak adja ki magát.

Van, aki forrón szereti (Some Like It Hot, 1959)

18. Gyalog galopp (1975)

Artúr király útnak indul, hogy nemes lovagokat gyűjtsön a Szent Grál felkutatására, ám széles Angliában senki sem akar hozzászegődni – ugyanis hírét sem hallották. Végül magas nyugdíj ígéretével mégiscsak összeszed néhány embert, ám azok sajnos nem a legkiválóbb szerzetek. Sebaj, ő sem az ész és a jellem bajnoka…

Gyaloggalopp (Monty Python and the Holy Grail, 1975)

17. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998)

Négy csóró jóbarát elhatározza, hogy meggazdagodnak. A lendület megvan, de a terv nem éppen kifinomult,  emiatt pedig a dolgok váratlan fordulathoz vezetnek. Adósságba keverednek, melyet minél hamarabb törleszteniük kell, mivel az East End-i  gengszeterek nem sok időt hagytak nekik. A következő tervet eszelik ki: kirabolnak egy másik bandát. Ebből aztán teljes káosz kerekedik, egy idő után már azt sem tudni, ki kivel van, közben pedig a nagy dohánynak is lába kél.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

16. A kölyök (1921)

Egy csavargó kitett csecsemőre bukkan, akitől nem tud megszabadulni. Öt évvel később már egy test, egy lélek a két emberke, s a kölyök pontosan utánozza nevelőapja minden mozdulatát. Kiállnak egymásért. A boldogság azonban nem tart sokáig, az anya időközben sikeres színésznő lett, és magához veszi a gyereket. Charlie álmában próbál vigasztalódni, a valóság azonban még álomszerűbb lesz: az anya elegáns kocsija ott áll ajtaja előtt, és őt is elviszi, hiszen egy kölyöknek apára is szüksége van.

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·