FILMEZZUNK.HU
10 színész, akikre egyetlen karakter miatt örökre emlékezni fogunk

10 színész, akikre egyetlen karakter miatt örökre emlékezni fogunk

595

10 színész, akikre egyetlen karakter miatt örökre emlékezni fogunk

Johnny Depp Jack Sparrow-ként, Christopher Lee pedig Drakula-ként robbant be a köztudatba. Ezen színészeknek hihetetlenül hosszú filmográfiájuk van, mégis egy karaktertől örökké ismertek maradnak. A mozi régóta a filmek világának a helye, ami lehetőséget ad számos dinamikus és tehetséges színésznek, hogy életre keltsék a történeteket. Számos főszereplő sikeres karriert fut be, amely megannyi szerepet ölel fel, néhány színész felejthetetlen emléket hagy bennünk egy-egy karakter eljátszásával. Bár ezek a színészek számtalan más projektben is részt vesznek, tagadhatatlan, hogy egy bizonyos szerep szinte egybeolvad a karakter megformálójával. Bár Hollywood nem mindig ragaszkodik bizonyos castingokhoz, vannak olyan tehetséges színészek, hogy nehéz lenne mást elképzelni a szerepükre. Valójában egyes karakterek annyira elválaszthatatlanok az őket játszó színészektől, hogy szinte lehetetlenség lenne újraírni őket.

10. Robert Downey Jr. szerettette meg a közönséggel Tony Starkot

Robert Downey Jr. elárulta, hogy melyik szerepét tartja karrierje legjobbjának - Vasember

2008-ban a Marvel-moziuniverzum hivatalosan is elindult a Vasemberrel. Robert Downey Jr. keltette életre Tony Stark karakterét. A film sikere akkoriban eléggé zsákba macskának tűnt a színész hírhedt múltjára való tekintettel. Jon Favreau volt az a nagyszerű rendező, aki Robert-et beajánlotta, és ez bizony piszok jó döntés volt. Az MCU felemelkedése óta Robert Downey Jr. egybeforrt Tony Starkkal.

9. David Tennant, mint Tizedik Doktor a rajongók kedvence

20 színész, akik még mindig olyan jóképűek, mint voltak a 2000-es évek elején

Christopher Eccleston Doktor szerepét követően a Ki vagy, doki? első évadának újjáélesztésében David Tennant, mint Tizedik Doktor került a képernyőre. Az első epizódtól kezdve Tennant azonnal megnyerte a közönséget, és az idő uraként játszott szerepe hozzájárult ahhoz, hogy a sorozat valódi popkulturális jelenséggé váljon. A Doktor szerepében három évadon át tartó népszerűsége olyan erősnek bizonyult, hogy 2023-ban visszatért a szerephez. A közönség imádja a mókás, vidám, érzelmileg dinamikus teljesítményét, amelyet a skót színész a sorozatba visz. Bár sok színész játszotta el a szerepet, nehéz lenne beszélni a sorozatról anélkül, hogy Tennant neve ne kerüljön említésre.

8. Matthew Lillard arra született, hogy Bozont megformálója legyen

2002-ben mutatták be az első élőszereplős Scooby-Doo filmet, a franchise 1990-es évek végén történt újjáéledését követően. A film lenyűgöző összhangot hozott létre a színészek és a karakterek között, de Matthew Lillard Bozont karaktere egyszerűen tökéletes volt. Lillard teljesítményétől a fizikai megjelenésén át, egészen a hanglejtéséig minden elképesztően hasonlított a rajzfilmfigurához. Lillard lénye pedig igazán emlékezetessé és ikonikussá tette a filmeket. Matthew Lillard Bozont szerepe olyan maradandó nyomot hagyott maga után, hogy ő lett az animációs karakter szinkronszínésze.

7. Heath Ledger Joker karaktere ikonikussá tette A sötét lovagot

Heath Ledger halála miatt teljesen a feledés homályába merült A sötét lovag egyik fontos karaktere

Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiája, a 2008-as filmnek köszönhetően új szintre emelte a szuperhős mozit. Az akció-thriller kombinációban Batman ősellenségét Heath Ledger alakította. A film Joker Gothambe érkezését követte nyomon, ahol nekiállt meghódítani a bűnözői alvilágot abban a reményben, hogy Gothamet a maga szintjére emelje, ezzel meghiúsítva Batman előrehaladását a városban. Heath Ledger Joker szerepe tragikus módon a színész egyik utolsó alakítása volt, ennek ellenére ez lett a legelismertebb, legszerethetőbb, és leghíresebb szerepe. Ledger olyan ijesztően játszotta Joker karakterét, hogy még maga Michael Caine is tartott tőle a forgatás alatt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·