FILMEZZUNK.HU
Befutott az Agymanók 2 előzetese!

Döbbenetes siker az Agymanók 2, az emberek tömegben tódultak rá a mozikba

270

Döbbenetes siker az Agymanók 2, az emberek tömegben tódultak rá a mozikba

A nyári blockbusterszezon lagymatag indulása után úgy tűnik, hogy feltámadt az észak-amerikai box office. Múlt hét második felében bemutatták az Agymanók 2-t, és a Pixar Oscar-díjas mesefilmjének a folytatása nemcsak az év legerősebb nyitóhétvégéjét hozta össze: 155 millió dolláros kezdőbevétellel minden idők második legjobban startoló animációs filmje is lett a tengerentúlon, világszinten pedig egyenesen minden idők legjobb nyitását produkálta.

Új, magyar szinkronos előzetest kapott az Agymanók 2. része!

Mindent letarolt az Agymanók 2

Az Agymanók 2. már a csütörtöki elővetítéseken hasított, egy este alatt 13 millió dollárt gyűjtött hazai pályán, és a jó kritikák mellett a nézői visszajelzések is egybehangzóan pozitívak voltak (‘A’ értékelés Cinemascore-on, 8-as átlag IMDb-n, 96%-os közönségértékelés Rotten Tomatoeson). Így hát Amerikában – ahol nem riválisa a moziknak egy nagy sportesemény, mint a tengeren innen a foci Eb – tódultak az emberek a vetítőtermekbe, hogy megnézzék a pubertáskorba lépő Riley érzelmeinek a kalandját. Az Agymanók 2. így kicsit kellemetlen helyzetbe hozta a box office-elemzőket, akiknek a szakértelme most csődöt mondott, hiszen valahol 85 és 95 millió dollár köré lőtték be a nyitóbevételt a premier előtt, majd a csütörtöki számokat látva már 100 milliót jósoltak, de még így is nagyon alábecsülték.

Az Agymanók 2. 2024 első filmje, ami 100 millió fölött nyitott, és a tavaly nyáron bemutatott Barbie óta a legjobb eredményt érte el (a rózsaszín szatíra 162 millió dollárral kezdett). Animációs filmek közül egyedül A hihetetlen család 2. produkált ennél jobb startot: a Pixar 2018-as szuperhőskalandja 182,7 millióval kezdett, az eddigi második helyezett pedig a Super Mario Bros.: A film volt 146,4 millióval, ezt múlta most felül az Agymanók 2. a 155 millió dollárral. Ráadásul az összeg nagyobb, mint a pandémia óta eltelt időszak legjobb bevételét hozó Pixar-film, az Elemi összbevétele volt Amerikában (154,5 millió dollár).

Végül mind A hihetetlen család 2., mint pedig a Super Mario 1 milliárd dollár feletti bevétellel zárt globálisan, és most már az Agymanók 2-nek is megvan erre az esélye, mivel a film nemcsak hazájában, hanem nemzetközi porondon is brillírozik: világszinten már majdnem 300 millió dollárnál jár, és ilyen jól egyetlen animáció sem kezdett eddig! Az első rész egyébként 2014-ben 90,5 millió dollárt szerzett az első három nap alatt Észak-Amerikában, és végül 356,4 millióig jutott hazai terepen, világszinten pedig 850,5 millióig.

10 rejtett utalás a “Barbie”-ban, amitől csak még jobban megszereted a filmet

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·