FILMEZZUNK.HU
Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből

73698

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből

A Kincs ami nincs című Bud Spencer és Terence Hill klasszikusba sosem untunk bele, jött velünk, mint karácsonykor a Reszkessetek betörők. 1981-től láthatták a kitartóbbak talán harmincszor is, a még elvetemültebbek pedig videón is hozzátoltak néhányat. A Kincs, ami nincs több szempontból is kiemelkedő alkotás: a Különben dühbe jövünk után ez tartalmazza a legtöbb szállóigét, melyeket a hardcore rajongók akár saját hasnyálmirigy-műtétjük közben is képesek lennének felidézni. Ebben hangzik el a filmtörténelem egyik legemlékezetesebb mondata: „Nincsen gonoszabb ember annál, aki azelőtt jó volt, de egy másik gonosz őt is gonosszá tette”– mondja Bud Spencer, a vértelen verekedések Carlo Pedersolija.

Salvatore Borghese

Ebben bukkan fel a Spencer-Hill filmek történetének legirritálóbb, egyben legszerethetőbb karaktere Anulu személyében; a verekedős jeleneteket akár Pasolini is rendezhette volna három doboz Xanax és némi sósborszesz elfogyasztása után. Hőseink egyébiránt egy titkos kincs rejtekhelyét szeretnék feltérképezni egy szigeten, mely – mint kiderül – korántsem olyan elhagyatott, mint hitték. A helyi törzs mellett egy japán katona is lakja, akit – Chuck Norrishoz hasonlóan – senki nem értesített a világháború végéről.

Salvatore Borghese

Egyébként Anulu nem egy szellemi fogyatékos volt az őslakosok közül, hanem Salvatore Borghese alakította, akit sokat pofozott Bud Spencer a filmjeiben, emellett főleg spagettiwesternekben kapott szerepeket.

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből - Salvatore Borghese

Terence Hill legjobb filmjei, amiket Bud Spencer nélkül tett le az asztalra

(Via zacc.cafeblog.hu)


Article Tags: · · · · ·