FILMEZZUNK.HU
10 meglepő tény, amit nem tudtál Cate Blanchett-ről

10 meglepő tény, amit nem tudtál Cate Blanchett-ről

4512

Cate Blanchett érdekességek

Cate Blanchett ausztrál színésznő és színházi rendező. Az Elizabeth című filmben I. Erzsébet királynőt alakította, csodálatos átéléssel. Ez az alakítás hozta el számára a várva várt nemzetközi sikert, többek közt egy Oscar-jelölést. Ezután következtek olyan filmek, mint az A tehetséges Mr. Ripley, a Gyűrűk Ura-trilógia, az Aviátor, amiért Oscarral jutalmazták. Ezt még három jelölés követte. Emellett hazájában, Ausztráliában színpadi sikerekkel is büszkélkedhet. Alábbi összeállításunkban vele ismerkedhettek meg egy picit jobban.

A filmtörténelem 8 legsikeresebb színésznője

1) Egy metodista lányiskolában érettségizett Cate Blanchett, ahol fel is fedezte önmagában a színjátszás iránti vágyat. A diák színjátszó kör vezetője lett, sok darabban fellépett.

2) Édesanyja, June ausztrál származású tanárnő volt, édesapja, Robert DeWitt Blanchett Jr. texasi születésű tengerész, aki az Egyesült Államok USS Arneb nevű hajóján szolgált, később pedig a reklámszakmában helyezkedett el. Cate-nek egy bátyja (Bob) és egy húga van (Genevieve).

Cate Blanchett (A gyilkosok is a mennyországba mennek)

3) 18 éves korában úgy döntött, Egyiptomba megy vakációzni. Egyik hotelbéli ismerőse megkérdezte tőle, nem lenne-e kedve egy filmben statisztaként részt venni. Másnap egy boksz témájú Kaboria c. egyiptomi filmben találta magát.

4) Egyetemi vizsgaelőadásában Szophoklész Elektrájának címszerepét alakította, amivel egy fontos rajongót szerzett magának. Drámatanára, Lindy Davis, aki Geoffrey Rush színésszel egy házban lakott, sürgette barátját, hogy jöjjön el és nézze meg “ezt a lenyűgöző fiatal nőt”. Rush megnézte, őt is lenyűgözte, és nem felejtette el a nevét.

Elizabeth (1998)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·