FILMEZZUNK.HU
Mégis folytatást kaphat a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman féle Sherlock

Mégis folytatást kaphat a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman féle Sherlock

2331

Mégis folytatást kaphat a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman féle Sherlock

A Sherlock egy Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-detektívtörténetein alapuló brit televíziós sorozat, melynek főszereplői Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) és Martin Freeman (John H. Watson). Az első 60 perces, 2009-es, nem sugárzott pilot epizód után három kilencvenperces rész került a BBC One és a BBC HD adásába 2010 júliusában és augusztusában. A második, szintén háromrészes évad 2012 januárjában került a képernyőkre, míg a harmadik 2014 első napjaiban került bemutatásra. 2016. január 1-én egy speciális epizódot mutattak be a klasszikus történetek stílusában, 2017-ben pedig bemutatták a negyedik évadot.

Benedict Cumberbatch sherlock

2016-ban kijött egy cikk, miszerint a 4. évad egyben az utolsó is lehet. Ezt a sorozat alkotója, Steven Moffat mondta, többek között azzal magyarázva, hogy mindennek legfőbb oka, hogy a két főszereplő, azaz Benedict Cumberbatch és Martin Freeman időközben nemzetközi mozisztárrá nőtték  ki magukat, így szinte lehetetlen egy sorozatévadhoz szükséges, hosszú forgatási időre leszervezni őket, pláne hogy mindkettejüknek egyszerre legyen megfelelő az időbeosztás. Steven már azt is “lenyűgözőnek” nevezte, hogy a BBC-nek sikerült a nagy párost a negyedik évad számára összehoznia. Moffat szerint ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy örökre el kéne búcsúznunk a Cumberbatch-Freeman-féle, modern Sherlocktól.

“Nem lenne abban semmi különös, ha most abbahagynánk egy időre a dolgot. A távolabbi jövőben aztán visszatérhetünk majd hozzá, akár időről-időre újra.”

2018-ban viszont újabb aggasztó hírek érkeztek, ami megint azt engedte sugallni, hogy a folytatásból nem lesz semmi. Akkor Sherlock Holmest és dr. Watsont alakító színészek összezörrentek, így a már akkor kilátástalannak tűnő 21. századba helyezett Sherlock folytatásának reménye egyre inkább alábbhagyott. A Watsont alakító Martin Freeman akkor arról beszélt, hogy az utolsó évadok forgatása már egyáltalán nem volt szórakoztató, és szerinte ez a rajongói elvárásoknak volt köszönhető, melyek miatt már nem volt olyan önfeledt a munka, mint kezdetekben. Martinnak az a kijelentése, miszerint a rajongókra fogta a gondokat a modern Sherlock, azaz Benedict Cumberbatch szánalmasnak nevezte kollégája megjegyzését a rajongói elvárásokról. Szerinte aki ezzel jön, nem akarja reálisan látni a dolgokat, és ő nem érezte, hogy az elvárások nyomást helyeznének rájuk. Az, hogy ez a két remek színész nem egy állásponton volt, méginkább rontott a Sherlock folytatási esélyein.

Sherlock

A Sherlock igazi sikersorozattá nőtte ki magát az évek során és most – csodával határos módon – úgy tűnik, hogy mégis folytatják ezt a remek szériát. Erről a Collidernek adott interjújában a napokban beszélt Martin Freeman, aki szerint van esély a Sherlock folytatására, ha nem sorozatként, akkor filmként. Négy év telt el a Sherlock sorozat legutóbbi, egyben látszólag legutolsó évada óta, de a rajongók azóta is remélik, hogy egyszer még Sherlock Holmes és John Watson bőrébe bújik az ikonikussá vált duó, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman. Az évadok között általában másfél-két év szünet volt, de a negyedik évad óta eltelt idő lesz a leghosszabb közülük, ha valaha egyszer mégis visszatérnek a nyomozáshoz.

Cumberbatch nemrég szintén a Collidernek adott interjút legújabb kémfilmje, a The Courier kapcsán, ahol szóba jött a Sherlockhoz való visszatérés is, amire azt válaszolta, hogy “soha ne mondd, hogy soha.” Szerinte körülményes lenne összeegyeztetni, mert ő és Martin Freeman is nagyon elfoglaltak jelenleg is. De nem zárkózna el a lehetőségtől, ha a forgatókönyv jó, ami alatt nem feltétlen újabb sorozatrészeket ért, hanem akár egy egész estés filmet.

Sherlock

Később a Collider beszélt Freemannel is a színész aktuális televíziós vígjátéksorozata, a Bezzegszülők 2. évada miatt, és őt is kifaggatták a Sherock folytatásával kapcsolatos álláspontjáról. Cumberbatchel egyetértve ő is látja annak a lehetőségét, hogy egy esetleges 5. évad helyett filmként folytatódjanak Sherlock és Watson kalandjai, majd így folytatta:

“Igen, azt gondolom lehetséges. Azt gondolom, mi csak “ott hagytuk” ezt a sorozatot, nem teljesen elbúcsúztunk tőle. Ez csak egy nagy kihagyás vagy egy nagy szünet. Talán azért van ez, mert nem akartuk azt mondani, “Ó, ennek itt a vége.” Nem tudom biztosan. Őszintén szólva, hiszek abban, hogy tudni kell abbahagyni. Ne maradj tovább a kelleténél. Szóval, feltételezem, meg kell majd fontolnunk, hogy van-e még bennünk potenciál, ha eljön az ideje, vagy az emberek már tovább léptek valami más felé. Tehát nem tudom. Igazán szerettem csinálni. Nagyon büszke vagyok a sorozatra. Az egyik legjobban megírt és legjobban rendezett dolog volt, aminek valaha a részese voltam. Tényleg nagyon élveztem, de nem tudom. Már eltelt némi idő azóta. Négy éve volt az utolsó évad. Szóval igen, lehet, hogy jobb lenne egy speciális epizód vagy egy film.”

Azonban a színészeknek jelenleg is nagyon szoros az időbeosztásuk. Cumberbatch idén játszik a Golden Globe-nyertes The Mauritanianben és a The Electrical Life of Louis Wain című filmben, illetve a The Power of The Dog című regény adaptációjában. Később pedig ismét szerepelni fog a Marvel-univerzum világában: a Spider-Man: No Way Home és a Multiverse of Madnessben is, ahol Doctor Strange-ként tér vissza. Freeman pedig a hamarosan megjelenő The Responder című minisorozaton és a Bezzegszülőkön dolgozik.

De ami a lényeg, hogy a két elismert és remek színész esélyét látja a folytatásnak és pozitívan állnak hozzá. Így nekünk, lelkes, kitartó rajongóknak csak az a dolgunk, hogy ne adjuk fel a reményt, mert “türelem rózsát terem” alapon igenis van rá esély, hogy hamarosan viszontláthassuk kedvenceinket újabb rejtélyes eset kinyomozásában.

Szerző: MéziMcFly

7 érdekesség a Sherlock sorozatról, amit még biztosan nem hallottál


Article Tags: · · ·