FILMEZZUNK.HU

Befutott egy nagyon pörgős előzetes az új Ben Hur filmhez

6248

Ben Hur (2016) – Előzetes

Újra feldolgozzák a 1959-es, Charlton Heston főszereplésével készült Ben Hur történetét. Az 57 évvel ezelőtt készült remekmű a maga idejében 11 Oscar-díjat nyert. Mondhatni, amelyik kategóriában elindult a produkció, ott diadalmaskodott is (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész, legjobb férfi epizódszereplő, a legjobb operatőr, a legjobb látványtervezés, legjobb dráma vagy vígjáték filmzene, legjobb jelmeztervezés, legjobb vágás, legjobb hang, legjobb vizuális effektusok)

A legfrissebb feldolgozásban Jack Huston, a Gengszterkorzó című tévésorozat sztárja játssza Ben Hurt. Timur Bekmambetov rendező fogja dirigálni a munkálatokat és az előzetes alapján Morgan Freeman is fontos szerepben fog feltűnni az alkotásban. A rendező egyelőre nem sok filmet készített, leghíresebb munkái az Angelina Jolie főszereplésével készült Wanted és a kritikusoknál súlyosan leszerepelt Abraham Lincoln, a vámpírvadász című horror film.

A forgatókönyvet Keith Clarke és John Ridley írta újra, a szöveg a hírek szerint pontosabban követi Lew Wallace 1880-ban megjelent regényét. A Ben Hur: A Tale of the Christ című könyv a maga korában a legnagyobb bestsellerré vált és népszerűségét később csak az Elfújta a szélnek sikerült felülmúlnia. A felújításban párhuzamos szálként szintén feltűnik Jézus Krisztus története, de nagyobb hangsúlyt kap a zsidó herceg, Ben Hur és a római adóbehajtó fia, Messala közötti küzdelem. – tudhatjuk meg az Index cikkéből.

Itt megtudod tekinteni magyar nyelven is Ben Hur előzetesét:

Ben Hur (2016) érdekességek

  • Az 1959-es Charlton Heston féle produkció összesen 11 Oscart nyert, mellyel máig csúcstartónak számít. Ezt idáig egyetlen film sem tudta megdönteni, legfeljebb csak beállítani (Titanic, A Gyűrűk Ura: A király visszatér).
  • A Ben Hur az 1959-es azonos című film (Ben Hur) remake-je.
  • A film Lew Wallace, Ben-Hur: A Tale of the Christ című művének adaptációja.
  • A film főszerepére felkérték Tom Hiddlestont, aki inkább a Kong: Skull Island-et választotta.

  • A film első előzetesét egy hét alatt 8,2 millióan nézték meg a Facebookon és a YouTube-on.
  • A film Jeruzsálemben játszódó jeleneteit az olaszországi Materában forgatták, épp ott, ahol Mel Gibson Passiójának jeleneteit is felvették.

Magyar mozibemutató: 2016. augusztus 12.
Amerikai bemutató: 2016. augusztus 12.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: