FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 24-25.

Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 24-25.

2517

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Műkincsvadászok (2013) – 09.24., Szombat 16:05, Mozi+

A II. világháború viharos éveiben a náci Németország kísérletet tett az európai kultúra legnagyobb műalkotásainak elrablására. A szövetségesek nem nézhették tétlenül, amint a nácik kifosztják Európa múzeumait, és elkobozzák, vagy adott esetben megsemmisítik legféltettebb műkincseiket. Roosevelt elnök ezért egy különleges alakulatot küld a frontvonal mögé, hogy találja meg és vegye vissza a műalkotásokat.

/Filmajánló: Nem csak, hogy zseniális a színészi gárda, de még igaz történet alapján is készült a produkció, amit az egész családnak ajánlunk/

Gagyi lovag (2002) – 09.24., Szombat 16:50, Film+

Jamal (Martin Lawrence) a középkor hangulatát idéző minigolf-pálya alkalmazottja. A pálya nemcsak a makett várak és lovagfigurák miatt tűnik ódonnak, hanem azért is, mert utoljára a középkorban renoválták. Egy szerencsétlen baleset után Jamal döbbenten veszi tudomásul, hogy a XIV. századi Angliában van, ahol hős lovagnak nézik. A jövő kelekótya hírnöke szövetkezik egy lánnyal és egy lezüllött exlovaggal, hogy megdöntsék a gonosz Leo király hatalmát.

Gagyi lovag (Black Knight, 2001)

/Filmajánló: Martin Lawrence egyik legszórakoztatóbb filmje/

A pénznyelő (1986) – 09.24., Szombat 17:00, Paramount Channel

A fiatal házaspár, Walter Fielding (Tom Hanks) és Anna Crowley (Shelley Long) új lakást szeretnének maguknak, ám pénzük az nem sok, úgyhogy nem fűznek nagy reményeket az akcióhoz. De meglepő módon hihetetlen szerencsések és hihetetlenül alacsony áron jutnak egy gyönyörű házhoz. Ám abban a pillanatban, amikor beköltöznek, elindul a lavina és a lakás a szó szoros értelmében szinte atomjaira esik.

A pénznyelő (The Money Pit, 1986)

/Filmajánló: Egy Tom Hanks klasszikus, amit minden fiatal házaspárnak szigorúan ajánlunk/

Saul fia (2015) – 09.24., Szombat 21:50, RTL Klub

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

/Filmajánló: Oscar-díjas magyar alkotás, az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar filmje, aminek ez lesz a tévés premierje/

Védhetetlen (2012) – 09.24., Szombat 22:05, TV2

A CIA szuperbiztos rejtekhelyét megtalálja egy csapat rossz fiú. Ebben a házban rejtegeti a CIA Tobin Forestet (Denzel Washington). Mivel a ház már nem biztonságos, Tobint át kell szállítani egy másik biztos helyre. Ez a feladat Matt Westonra (Ryan Reynolds) vár.

/Filmajánló: Két remek színész egy izgalmas amerikai akció-thrillerben/

Túlélők viadala (2013) – 09.24., Szombat 23:00, Film+

2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan lépések okoztak. A túlélők kis csoportja egy vonaton robog körbe a bolygón, már 17 éve tart zakatolásuk. A vonaton egy sajátos rendszer működik, melyben minden utasnak megvan a maga helye és szerepe. A történelem viszont, mint mindig, most is önmagát ismétli, az elnyomottak fellázadnak az elnyomók ellen.

/Filmajánló: Az elmúlt évek egyik legjobb filmje azok közül, amit nem mutattak be a mozik/

Túszharc (2000) – 09.24., Szombat 23:35, RTL Klub

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

Túszharc (Proof of Life, 2000)

/Filmajánló: Ahogy az a Vanity Fair egy 1998-as cikkéből kiderül, az emberrablás mára az egyik legjövedelmezőbb üzletággá nőtte ki magát, legalábbis a világ néhány, politikai és közbiztonsági szempontból labilisabb részén. Ez a cikk indított néhány hollywoodi szakembert e film elkészítésére./

Reszkess, Amerika! (2001) – 09.25., Vasárnap 17:20, Mozi+

Thibault of Malfete (Jean Reno) gróf a XII. században élő francia nemesember Rosalindot (Christina Applegate), a király lányát akarja feleségül venni. Bár nem tud róla, akad egy vetélytársa, aki egy fekete mágiát alkalmazó boszorkány segítségével megakadályozza az esküvőt, ráadásul bűbájt bocsát a grófra, aki hallucinációs állapotában megöli Rosalindot. Thibault szolgája, André (Christian Clavier) azt tapasztalja, hogy gazdája felkészült a halálra, ezért egy angol varázslót hoz a börtönbe, mivel azt reméli, hogy a mágus fel tudja támasztani Rosalindot és kiszabadítja a grófot a börtönből. A varázsló kijelenti, ez meghaladja a képességeit, de vissza tudja küldeni Thibault-ot az időben azelőttre, hogy a boszorkány megdelejezte volna, így megelőzheti az eseményt, mielőtt az megtörtént volna. A mágus azonban sajnálatos módon kifelejt egy összetevőt a varázsitalból, így Thibault és André nem a múltba, hanem a jövőbe kerül, és napjaink Chicagójában ébrednek fel, egy múzeum vitrinjében.

Reszkess, Amerika! (Les visiteurs en Amérique, 2001)

/Filmajánló: Ha bírod a francia humort és szeretted a Jöttünk, láttunk, visszamennénk című klasszikust, akkor ezt is látnod kell/

A sas (2010) – 09.25., Vasárnap 18:50, Film+

Időszámításunk szerint 140-ben, Britanniában vagyunk. Húsz éve már annak, hogy a Kilencedik Légiónak titokzatos módon nyoma veszett Skócia hegyei között. Marcus Aquila (Channing Tatum), egy ifjú centurio megérkezik Rómából, hogy megfejtse a rejtélyt, és hogy helyreállítsa édesapja hírnevét, aki a légió parancsnoka volt. Segítségére van ebben egy brit rabszolga, Esca (Jamie Bell), akivel együtt vágnak neki a roppant nehéz útnak, amely során átkelnek Hadrianus falán, és bejárják Skócia még felfedezetlen felföldjeit. Az út végén pedig az elveszett légió aranyból készült jelképe, a Kilencedik Sas vár rá.

/Filmajánló: Történelmi produkció Channing Tatum-el a főszerepben/

Anyám nyakán (2006) – 09.25., Vasárnap 18:55, Prime

A jóképű Tripp (Matthew McConaughey) 35 éves, és még mindig nem repült ki a családi fészekből. Ez nem csak az aktuális csajoknak ciki, de a szülők számára is egyre kínosabb. Ezért felfogadják a csinos és rafinált Paulát (Sarah Jessica Parker), akinek a specialitása az örökifjú fiúkat kiszakítani a családi fészek melegéből. A fondorlatos terv működne is, ha nem szólna közbe néhány aprócska, de váratlan tényező…

/Filmajánló: Szórakoztató vígjáték, főleg azoknak ajánljuk, akik idősebb koruk létére még mindig anyukán és apukán csüngenek/

Rango (2011) – 09.25., Vasárnap 19:50, Paramount Channel

Rango egy kaméleon, aki háziállatként él egy terráriumban és hősnek képzeli magát. Egy napon hirtelen egy vadnyugati kis városkában, Dirtben találja magát. Rango, a hetvenkedő hős feladatot vállal magára, segít a várost sújtó banditák elleni küzdelemben.

/Filmajánló: 2012 legjobb animációs filmje, amit bátran elindíthatsz gyermekeidnek, ha elvinnéd feleségedet egy romantikus vacsorára/

Ocean’s Thirteen: A játszma folytatódik (2007) – 09.25., Vasárnap 21:00, RTL+

Danny Ocean még mindig a bűn útját járja. És amikor régi barátját, Reubent egy kaszinó tulajdonosa csúf módszerekkel üti el egy nagy üzlettől, úgy érzi, itt az ideje, hogy újra összetrombitálja régi társait. Bosszút állnak, és ha már arra járnak, ellenségük kaszinóját is kirabolják. Ez a terv. De náluk – tudhatjuk már – mindig szükség van egy második tervre is: mert valami sosem úgy sikerül, ahogy tervezték, és ezért kénytelenek valami még vagányabb, még vadabb megoldással előrukkolni. Kezdődik az újabb Las Vegas-i kaland.

Ocean's Thirteen: A játszma folytatódik (2007)

/Filmajánló: Ha már az elmúlt hetekben az első két részt ajánlottuk, akkor a befejező epizód sem maradhatott ki!/

Őrült, dilis, szerelem (2011) – 09.25., Vasárnap 21:15, RTL Klub

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat:  klassz munka, szép ház, helyes gyerekek és ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy csodálatos felesége megcsalja és még válni is akar. Cal élete gyökeresen megváltozik, estéit egy közeli bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal (Ryan Gosling ), aki feltárja előtte új életének lehetőségeit: csajozás, tivornyák, férfias öltözködés. Cal azonban nem biztos benne, hogy készen áll az új életére.

/Filmajánló: Romantikus vígjáték, remek színészekkel vasárnap estére/

A Pelikán ügyirat (1993) – 09.25., Vasárnap 21:40, ATV

A Legfelsőbb Bíróság két tagját meggyilkolják. Darby (Julia Roberts), a New Orleans-i joghallgatólány anyagot gyűjt egy korrupt olajvállalkozóról, aki washingtoni körökkel is kapcsolatban állt. A lány tanára és barátja megmutatja az aktát FBI ügynök barátjának. Nem sokkal ezután meggyilkolják. Darby felkeres egy újságírót (Denzel Washington), mivel rájön egyetlen esélye az életben maradásra, ha az anyagot publikálják…

A Pelikán ügyirat (The Pelican Brief, 1993)

/Filmajánló: Amerikai thriller, ami az elejétől a végéig a székedbe fog kötözni/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: