FILMEZZUNK.HU

Vadonatúj pörgős előzetest kapott Az alapító (2017) Michael Keaton-el

3313

Az alapító (The Founder, 2016) – Előzetes

Michael Keaton 2014-ben a legvégén, szó szerint a legvégén hasalt el az Oscar díjátadón. Szinte mindenki őt várta győztesnek az aranyszobrocska gáláján a legjobb férfi főszereplőjének. Ám, amikor bemondták a győztes nevét, nem a színész neve hangzott el és gyorsan visszakellet tenni a zsebébe a köszönőbeszédét (lásd videón). Egy évvel később ő volt a főszereplője annak a Spotlight-nak, melyet az év legjobb filmjének választottak a filmes szakma legrangosabb eseményén. Idén Az alapító című filmmel próbál a csúcsra érni. A produkció előzetesét nézve látunk is rá esélyt.

Az alapító című életrajzi ihletésű film a világszerte számos gyorsétteremmel rendelkező hálózat, a McDonald’s atyjáról, Ray Krocról szól. Mindenképpen egy izgalmas és felemelő drámára van kilátás, hiszen a produkciót az a John Lee Hancock fogja rendezni, akinek köszönhetjük többek között A szív bajnokait és a Tom Hanks, illetve Emma Thompson főszereplésével készült Mr. Banks megmentése című életrajzi filmet is. A forgatókönyvet Robert D. Siegel (A pankrátor) készítette el, míg a főszereplők között feltűnik majd Michael Keaton mellett Linda Cardellini, Patrick Wilson és Nick Offerman is.

Az előző előzetes is megtekinthető itt, magyar felirattal:

Az alapító filmről néhány érdekesség

  • Az alapító Ray Kroc személye köré épül, aki szinte a semmiből a világ legnagyobb gyorsétteremláncát hozta létre. Kroc, aki karrierje elején csak egy egyszerű Illinois-i kereskedő volt, egy napon találkozott Mac és Dick McDonalddal, akik az 50-es években egy jól menő, dél-kaliforniai hamburgerezőt vezettek. Az üzletembert azonnal lenyűgözte a rendkívül gyors kiszolgálás, és miután meglátta a potenciált az étteremben, megvásárolta azt a fivérektől. Nem telt bele sok idő, és Kroc milliárdokat érő étterem hálózatot hozott létre.
  • Michael Keaton nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy Ray Kroc nagyon szeret zongorán játszani, ezért rengeteg zongoraleckét vett.
  • Hogy Keaton eljátsza filmbéli karakterét, meg kellett nézni ezeket a filmeket, hogy tanuljon: Tőzsdecápákat (1987) Michael Douglas miatt, Jerry Maguire-t (1996) Tom Cruise miatt és A Wall Street farkasát (2013) Leonardo DiCaprio játéka végett.

Amerikai mozibemutató: 2016. augusztus 5.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · ·