FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – Érkezik Scorsese és a legdrágább magyar film!

Heti mozibemutatók (2017.03.16.) – Érkezik Scorsese és a legdrágább magyar film!

2814

Heti mozibemutatók – 2017. március 16-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! A héten kiderül, hogy érdemes volt-e minden idők legtöbb pénzét belefektetni egy magyar filmbe, illetve az is kiderül, hogy a legendás rendező, Martin Scorsese milyen formában van. Eme két filmen kívül a franciák próbálják megnyerni maguknak a magyar közönséget, mégpedig egy drámával és egy vígjátékkal. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Kincsem

Blaskovich Ernő gróf (Nagy Ervin), a Kincsem nevű versenyló tulajdonosa a lóversenypályán szeretne bosszút állni családja ellenségén, Von Ottingen bárón (Gáspár Tibor). A helyzetet tovább bonyolítja az is, hogy a gróf szerelmes lesz a báró lányába – ezt pedig a lány apja nem nézi jó szemmel.

Korhatár: 6+
Stílus: történelmi, dráma
Nemzet: magyar
Rendező: Herendi Gábor

Némaság (Silence)

A tizenhetedik században két jezsuita pap, Sebastiao Rodriguez (Andrew Garfield) és Francis Garrpe (Adam Driver) Japánba utazik, ahol a Tokugawa sógunátus alatt betiltották a katolicizmus mindenféle formáját. A japán keresztényeket a kormány üldözi, és meg akarják szabadítani az országot minden nyugati befolyástól. A két atya járja a japán vidéket és nem értik, hogy Isten miért hallgat, amikor hívei szenvednek.

Korhatár: 16+
Stílus: történelmi, dráma
Nemzet: amerikai, olasz, mexikói
Hossz: 159 perc
Rendező: Martin Scorsese

Háziúr kiadó (Adopte un Veuf)

Hubert Jacquin (André Dussollier) idős ember, aki hirtelen megözvegyül. Nehéz megszoknia az új életet, ezért többnyire ki sem lép a lakásból, csak a tévé előtt tölti az időt. Minden (Bérengére Krief) megváltozik, amikor egy félreértés miatt Manuela, egy fiatal és pezsgő kalandor, aki épp lakást keres, beköltözik hozzá. Hubert eleinte vonakodik az egésztől, de aztán megszokja a tömény energia jelenlétét a lakásban. Sőt, még arról is meg lehet győzni a háziurat, hogy újabb emberek költözzenek a lakásba.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia
Hossz: 97 perc
Rendező: Francois Desagnat

Eközben Párizsban (Nocturama)

Néhány párizsi fiatal megelégeli azt a társadalmat, amelyben élnek. A különböző társadalmi és szociális hátterű fiatalok közös tervet eszelnek ki: bombát szeretnének robbantani a metropoliszban. A bombatámadás előtti estét közösen töltik el, menedéket találva egy bevásárlóközpontban. A közösen eltöltött éjszaka során kezdetét veszi végzetes tervük megvalósítása…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: francia
Hossz: 130 perc
Rendező: Bertrand Bonello

(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · ·