FILMEZZUNK.HU
8 film, amiért érdemes lesz moziba menni márciusban

8 film, amiért érdemes lesz moziba menni márciusban

4307

Mozifilmek márciusban

A héten beköszöntő március is bőven tartogat számunkra mozis élményeket, így ebben a hónapban is érdemes lesz a széles vászon elé ülni. Bemutatják például a Disney univerzum következő nagy dobását, az utóbbi idők legtöbbre értékelt filmje is bemutatkozik a hazai mozikban, Jennifer Lawrence Magyarországon fog harcolni a túlélésért, érkezik Clint Eastwood és Steve Spielberg új alkotás, Bruce Willis újra magára ölti a kemény csávó szerepet, Tomb Raider-t újra gondolták az alkotók, de egy Jézus korbeli mozi is megpróbál a nézők kegyeibe férkőzni. A lista bemutatás időrendjébe van állítva!

1) Lady Bird

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt. Christine „Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

Magyar mozibemutató: 2018. március 1.

2) Vörös veréb (Red Sparrow)

A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere. Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) az orosz titkosszolgálat egyik legjobbja. És ahhoz, hogy a cége titkokat szedjen ki a CIA magas rangú emberéből (Joel Edgerton), akinek a fejében ott van az Oroszországban működő amerikai ügynökök listája, csak egy eszközt használhat: el kell csábítania. Az akció jól indul, de azután hiba csúszik a számításba. A két ügynök életre-halálra menő játékba kezd: az átverések, hazugságok, fenyegetések csak a kezdetet jelentik – a ráadás a tiltott szenvedély. A világsikerré vált kémregény alapján készült film csupa feszültség és átverés és erotika – két világhírű színész előadásában. A rendező Az éhezők viadala több része és a Legenda vagyok forgatását irányította – pontosan tudja, mitől lesz elképesztően izgalmas egy film.

Magyar mozibemutató: 2018. március 1.

3) Bosszúvágy (Death Wish)

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit. A Bosszúvágy alapjául a Charles Bronson főszereplésével készült, azonos című film szolgált, melyet a magyar mozikban annak idején több mint egymillióan láttak.

Magyar mozibemutató: 2018. március 8.

4) Időcsavar (A Wrinkle in Time)

Miután tudós édesapjuk nyomtalanul eltűnik, három különös lény jelenik meg a testvérpárnál és egy barátjukkal együtt az űrbe küldik a fiatalokat, hogy rátaláljanak az édesapjukra.

Magyar mozibemutató: 2018. március 8.

5) Tomb Raider (Tomb Raider)

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik Londonban, és folytatja egyetemi tanulmányai. A fiatal lányt nem hagyja nyugodni apja eltűnése, ezért elutazik a férfi utolsó ismert tartózkodási helyére: egy a Japán partok közelében fekvő elhagyatott szigetre. Az utazás azonban nem várt fordulatot vesz, és Lara csak éles elméjére, vak hitére és makacs természetére támaszkodhat, ha túl akar lépni saját határain. Ha túléli a veszedelmes kalandot, valami egészen mássá válhat, mint utazása előtt, kiérdemelve a Tomb Raider nevet.

Magyar mozibemutató: 2018. március 15.

6) A párizsi vonat (The 15:17 to Paris)

Amerikai katonák tudomást szereznek egy terrortámadás tervéről, melyet egy párizsi vonaton akarnak kivitelezni.

Magyar mozibemutató: 2018. március 15.

7) Ready Player One

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is. A hatalmas sikerű regényből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság.

Magyar mozibemutató: 2018. március 29.

8) Mária Magdolna (Mary Magdalene)

A MÁRIA MAGDOLNA autentikus és emberi portré a történelem egyik legrejtélyesebb és leginkább félreértett alakjáról. A bibliai életrajzi film a fiatal Mária (Rooney Mara) történetét meséli el, aki a saját útját keresi az életben. Úgy érzi, a kor hierarchiája megfojtja őt, és ezért elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus (Joaquin Phoenix). Mária hamarosan megtalálja helyét a mozgalomban, és útja végül Jeruzsálembe viszi.

Magyar mozibemutató: 2018. március 29.

18 izgalmas kalandfilm, amit feltétlen látnod kell

(Történetek forrása)


Article Tags: · · · · · · · ·