FILMEZZUNK.HU
A csíkos pizsamás fiú - filmajánló

Filmajánló a hétvégére – 2016.02.04

4021

Filmajánló az unalmas hétvégi estékre!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Ebben a cikkünkben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, és olyan alkotásokat ajánlani, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Ezen a héten filmajánló rovatunk a következő alkotásokat ajánlja neked a hétvégére:

Jégkorszak 3. – A dinók hajnala (2009) – Vasárnap 19:00, TV2

A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.

Korhatár: 6
Stílus: animációs, családi
A gyerekeket biztos leköti, így anyának és apának lesz 2 szabad órája!

Csak egy kis pánik (1999) – Szombat 21:00 Viasat 3

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus megpróbál kibújni a feladat alól, de hamar rájön, hogy innen csak a probléma megoldásával van kiút. A film remek humorral mutatja be két különböző kultúrájú és értékrendszerű embernek a találkozását. De Niro pályafutásának talán legsikeresebb vígjátéka mely kiváló szórakozást nyújt hétvégére az egész családnak.

Korhatár: 16
Stílus: vígjáték
Kicsiknek nem ajánljuk, a filmben sok a káromkodás!

Whiplash (2014) – Vasárnap 18:30  Cinemax2

Andrew (Miles Teller) álma, hogy dobosként feljusson a csúcsra és maradandót tudjon alkotni az utókornak. Az Egyesült Államok leghíresebb zeneiskolájába a Shaffer Konzervatóriumba jár és elszántan mindent megtesz a siker érdekében. Egy bizonyos napon felfedezi őt az iskola leghíresebb   de ugyan ellentmondásos tanára (J. K. Simmons). Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból akár az egészségük árán is. Andrew mindent megtesz, hogy az új zenekarának az első számú dobosa lehessen. De a világhírű tanár egyre keményebb kézzel bánik vele és úgy tűnik túl nagy árat kell fizetnie az ifjú dobosnak az álmáért. A film három Oscar díjat is nyert.

Korhatár: 16
Stílus: dráma
Komoly embereknek és zenészeknek mindenképp! Az elejétől a végéig odaszögez a TV elé.

A csíkos pizsamás fiú (2008) – DVD kölcsönzés

A nyolcéves Bruno gondtalanul éli hétköznapjait Berlinben, a Harmadik Birodalom központjában, büszke katona apjára, de nem sejti, hogy családjával együtt hamarosan átirányítják őt, méghozzá egy olyan helyre, ami nemhogy gyerekeknek, de embernek sem való. Mert a papa bizony egy koncentrációs tábor élére kerül valahol Lengyelországban, és ott valódi náci elhivatottsággal ügyködik, miközben az anyuka gyermekeit félti a borzalmaktól, és próbálja megakadályozni, hogy Bruno megtudja, mi történik valójában szolgálati villájuk szomszédságában.

Korhatár: 12
Stílus: dráma
Filmajánló: Ha a családoddal közösen szeretnél filmet nézni, és azt is szeretnéd, hogy gyermekeid tanuljanak a filmből, akkor ez az alkotás egy tökéletes választás!

 

 


Article Tags: