FILMEZZUNK.HU
Deadpool 2016 - hétvégi bevételi lista amerikai

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. március 1.

1705

Továbbra is hengerel a maszkos Deadpool, a Star Wars 10 hét után kikerült a TOP 10-ből – Hétvégi bevételi lista

Átlépte a 600 millió dolláros összbevételt is a Deadpool! A káromkodós, erőszakos, ámde vicces álarcos harcos már a nharmadik hetében jár, mégse tudja senki lelökni az amerikai hétvégi bevételi lista trónjáról. Próbálkozók minden héten akadnak, kevés sikerrel. Ezen a héten a Gerard Butler főszereplésével készült Egyiptom istenei próbálkoztak átvenni a vezetést, sikertelenül. Az istenes film mindösszesen 14 milliót szedett össze a nyitóhétvégéjén. Az állatos Kung Fu Panda harmadik része még mindig tartja a dobogót, bár most már “csak” 10 millió alatt tudtak keresni.

Negyedik helyen az a Risen áll, amelyik Jézus keresztre feszítése utáni hetekkel foglalkozik. Az ötödik és a hatodik helyen két friss film tanyázik. Előbbi pozíciót, az az Eddie, a sas foglalja el, amelyikben Hugh Jackman és Taron Egerton játsszák a főszerepet. Előzetesét ITT tudod megnézni! Utóbbi helyén egy Kate Winslet-es thriller, a Triple 9 helyezkedik el 6,1 milló keresett dollárral. Magyar honban ez brutális szám lenne, viszont Amerikában ennél jóval többet vártak a készítők. A Hogyan legyünk szinglik? című romantikus vígjátékra még mindig kíváncsiak a tengerentúliak, így ott lehetnek a hetedik helyen. Nyolcadik a The Witch, kilencedik a Jesse Owens atléta életéről készült sportfilm. Ő volt az a fekete sportoló, aki a Berlini Olimpián, Adolf Hitler szeme láttára nyert aranyérmeket. A hétvégi bevételi lista utolsó helyét A visszatérő zárja a február 28-i hétvégén, 3.8 millió dollárral. Di Caprioék biztosan nincsenek elkeseredve, hiszen a hétvégi Oscar díjátadón – ahol a Saul fia is diadalmaskodott – sikerült 3 szobrocskát is hazavinniük.

És ha már Saul fia! Az 1 millió dollárt már nagyon elhagyta, kezdheti célba venni a következő milliót, milliókat. A Röhrig Géza főszereplésével készült magyar holokausztdráma az Oscar díjnak köszönhetően, sokszor több emberhez juttathatja még el azt a fontos üzenetet, amit az alkotás képvisel. Egyébként maga a produkció csak Amerikában 1.286.220 dollárnál tart jelenleg.

Amerikai hétvégi bevételi lista:
(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

  1. Deadpool – $31,5M / $609,8M
  2. Egyiptom istenei – $14M / $52,2M
  3. Kung Fu Panda 3 – $9M / $314,2M
  4. Risen – $7M / $22,9M
  5. Eddie, a sas – $6,3M / $6,3M
  6. Triple 9 – $6,1M / $6,1M
  7. Hogyan legyünk szinglik? – $5,2M / $74,3M
  8. The Witch – $5M / $16,6Mrd
  9. Race – $4,3M / $13,9M
  10. A visszatérő – $3,8M / $404,2M

(Címlapkép forrása; Az adatokat a Boxofficemojo.com-ról gyűjtöttük)

//milos//


Article Tags: