FILMEZZUNK.HU
Feláldozhatók - filmajánló

Filmajánló a hétvégére – 2016. március 5-6.

2910

Filmajánló a hétvégére

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Filmajánló rovatunkban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, és olyan alkotásokat ajánlani, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Erre a hétvégére 6 produkciót ajánlunk neked!

A csodacsatár (1956) – 03.05, Szombat 20:30, ATV

Futbólia államelnöke, hogy elkerülje az ország összeomlását, megbízza Duca tengernagyot, hogy szerezze meg a Svájcban játszó magyar csapat csodacsatárát. Duca el is végzi a feladatot, de tévedésből egészen mást szerződtet. Ha győz a csapat a Ruganda elleni meccsen, az ország megmenekült. Mindenki Jóskában bízik. A csalás kiderül, de csak a bennfentesek tudják az igazságot. Duca puccsra készül. A meccs botrányba fullad, de Jóskának sikerül elmenekülnie. Futbóliában minden marad a régiben.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Főleg idősebbeknek és futball szeretőknek ajánljuk. Idősebbeknek nagyszerű választás, ha nosztalgiázni támadna kedvük.

A feláldozhatók (2010) – 03.05, Szombat 21:25, RTL Klub

Dél-Amerika nem egy vidám hely, különösen akkor, ha egy diktátor irányítja arrafelé az életet immár 20 éve. Ezért az Amerikai Egyesült Államok más nemzetekkel karöltve, titokban magasan képzett zsoldosokat verbuvál, és az osztagot bízza meg, hogy véget vessen a diktátor pusztító uralmának. Az egységnek nincs könnyű dolga, magukra vannak utalva, és sok akadályt kell még leküzdeniük ahhoz, hogy célpontjukat egyáltalán megközelíthessék és a feladatot elvégezzék.

Korhatár: 16
Stílus: akció, kaland
Filmajánló: A film tele van akciósztárokkal! Akcióból és kemény, vicces beszólásokból nincs hiány. Kicsiknek és romantikára vágyóknak nem ajánljuk!

Végre otthon! (2015) – 03.05, Szombat 18:25, HBO

Egy békés idegen faj a földön keres menedéket a halálos ellensége elől. Úgy gondolják, remek lenne ez az új otthonuknak, s az itt lakókkal sincs gond, mivel az emberiség könnyen elköltöztethető faj. Amikor Oh tévedésből pont az ellenségnek küld egy rádióüzenetet, kénytelen lesz elrejteni népét, még mielőtt az a Föld légterébe ér. Bolygónk körül ezzel vad hajsza kezdődik.

Korhatár: 6
Stílus: animációs, fantasy, kaland
Filmajánló: Szokásos ajánlónk, ha pároddal töltenéd az estét, de nincs mit nézniük a kicsiknek.

Marley meg én (2008) – 03.06, Vasárnap 14:25, Film+

John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Családi együttlétre nagyszerű választás. Számítsunk rá, hogy film nézése közben 1-2 könnycsepp elered. A kutyás produkció szerepel toplistánkon is!

Nicsak, ki beszél? (1989) – 03.06, Vasárnap 12:05, Cool TV

Az asszony teherbe esett szájhős és nem utolsósorban nős barátjától, s úgy dönt, hogy megtartja a babát. A kisfiú születése után azonban segítségre van szüksége, ezért elhatározza, hogy férjet keres magának. A kedves, infantilis taxisofőr épp kapóra jön.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték, családi
Filmajánló: Nemrég összeszedtük kedvenc babás filmjeinket. Ha van olyan szülő, vagy fiatal pár, aki még nem látta ezt a produkciót, annak kötelező a megnézése!

Hajsza a győzelemért (2013) – 03.06, Vasárnap 23:50, TV2

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Korhatár: 16
Stílus: életrajzi, dráma, sport
Filmajánló: Bár elég későn adja a TV, nagyon megéri fennmaradni! A feleségem nem rajong az autósportokért, mégis az egyik kedvence lett…

(Címlapkép forrása; Történetek leírása)

//milos//


Article Tags: