FILMEZZUNK.HU
Meryl Streep - nők napja

Nők napja alkalmából 5 életrajzi film nőkről

3340

Nők napja – 5 különböző életút, 5 különböző hölgyről

Kedves Hölgyeim, a mai nap rólunk szól, hiszen március 8-a, Nők napja! Most arra gondoltunk, hogy egy csokor filmmel kedveskednénk Nektek, melyekkel inspirálnánk benneteket és persze jómagamat is, hogy folyamatosan sajátítsunk el olyan trükköket, praktikákat, amikkel egyre jobbakká válhatunk mind a feleség, anyaság, munka, sport, és tanulás esetén. Ne nyugodjunk bele a helyzetünkbe, mindig ösztönözzük magunkat, sokkal színesebbé és örömtelibbé varázsolhatjuk az életünket ez által. A kezdet sosem könnyű, de íme pár film olyan hölgyekről akik az első lépéseket megtették majd a következőt és a következőt…

Tanuljunk hibáikból, és merítsünk ihletet életükből! Nők napja alkalmából, tessék öt nagyszerű alkotás!

II.Erzsébet-királynő, anya, feleség (Elizabeth: Queen, Wife, Mother, 2011)

Különleges brit dokumentumfilm az angol királyi családról. Nem látott videó részletek, valós szereplők, hiszen mindenki magát játssza benne. Elmesélik milyen volt a viszonyuk a királynéval, olyanok mint William herceg és sok más rokon. A 2011-ben készült film egyedülálló képet ad a korabeli kapcsolatokról, titkokról, háttérben irányító tényezőkről. Ha tudni szeretnéd milyen királynő, anya, feleség volt II. Erzsébet nézd meg az alkotást.

Temple Grandin (2010)

A történet egy ifjú lányról szól, akiből később az egyik leghíresebb hölgy lesz Amerikában. Különlegessége, hogy birtokában van egy betegség, ami nem más, mint az autizmus. A film bemutatja, hogy nem lehetetlen ilyen különleges képességekkel érvényre juttatni a tehetséget és a sok munkát. Temple Grandin nem adta fel, nem törődött bele. Képezte magát és olyan állat barát farmokat és vágótelepeket tervezett melyek manapság már szabványok az USA-ban.

A vaslédi (The Iron Lady, 2011)

A film egy miniszterelnök asszonyról szól, aki a huszadik század Angliájában fejtette ki tehetségét a politika színpadán. Hosszú életpályája nem csak a munka területén, de a család témájában is tanulságos. Hűséges volt a hazájához, a királynőhöz, mindenhez, ami angol. Mindemellett olyan forradalmi eszméket vallott, ami hozzájárult az angol „birodalom” szilárdságához. Margaret Tachert az Oscar díjas Meryl Streep alakítja.

Diana, a nép hercegnője (Diana: A Tribute the People’s Princess, 1998)

A mű, a legendás szépség, az angolok korona ékszere, Diana hercegnő tragikus életét mutatja be. Az alkotás hű képe a valóságos történetnek. Bemutatja hogyan kellett a korona elnyomásának és megfelelés kényszereknek behódolnia majd megráznia magát és tovább lépnie . Sajnos mind tudjuk, hogy rossz vége lett életének mégis van mit tanulni belőle, és elmerengeni, vagy hálát adni, hogy mi más helyzetben vagyunk.

Életem a szörf (Soul Surfer, 2011)

A film egy szörfbalesetet szenvedő lányról szól, Betthani Hamilton-ról. Az ő élettörténetét mutatja be jelen napjainkig. A máig aktív hölgy küzdelmeit és sikereit végignézve bizonyosan te is rájössz, hogy a kitartás, küzdelem mindig a jobb életért és a boldogság teljes eléréséhez juttat. Semmi sem lehetetlen annak, aki hisz, talán ezzel lehet a legjobban összegezni a filmet.

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: