FILMEZZUNK.HU

Dustin Hoffman a könnyeivel küszködött egy tévéműsorban

1788

Dustin Hoffman nem bírt a könnyeivel, sírva fakadt mikor megtudta nagymamája sorsát.

Az amerikai színész volt a Finding Your Roots, azaz a Gyökereid felkutatása című családfakutató műsor legutóbbi vendége. Dustin Hoffman mit sem sejtett nagymamájáról, amikor tudatták vele, hogy miket kellett átvészelnie az 1930-as években. Mia Farrow mellett volt Dustin Hoffman a vendég, a PBS családfakutató műsorának március 8-i adásában.

Hoffman édesapjának anyukája időskori demenciában szenvedett, elveszítette az egyik karját és a szeme világa is nagyon súlyos állapotban volt. Családjával, 1930-ban ilyen körülmények között költözött Amerikába. A nagymama, Libba a mai Ukrajna területéről származó zsidó asszony, korábban öt évet töltött egy orosz koncentrációs táborban, miután férjét és a fiát is meggyilkolta a Cseka, az 1917-es polgárháború kitörése után a szovjetek által működtetett titkosrendőrség. Az amerikai műsort, a Finding Your Roots-ot vezető Henry Louis Gates, Dustin Hoffman mamáját hősnek nevezte. Az adás során ez volt az a pillanat, amikor a híres színész nem tudott magán uralkodni és elérzékenyült. A fenti videón ti is megnézhetitek, hogyan küzdött Hoffman a könnyeivel.

A kétszeres Oscar díjas és ötszörös Golden Globe nyertes a következőket mondta, miközben a könnyeivel küszködött: “Ha az emberek megkérdezik ma, hogy mi vagyok, azt mondom, zsidó vagyok. Mindannyian azért élték túl, hogy én itt legyek.” Dustin Hoffmannak sosem mondták el ezt a drámai történetet szülei.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: