FILMEZZUNK.HU
A 10 legtöbb bevételt hozó szuperhősös film

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. május 9.

2324

Amerikai hétvégi bevételi lista – A legújabb Amerika Kapitány bankot is robbantott, meg nem is.

Toronymagasan nyerte meg ezt a hétvégét az Amerika Kapitány: Polgárháború, közel kilencszer keresett többet, mint a második helyen tanyázó A dzsungel könyve. Vasember és Amerika Kapitány harca 181 millió dollár értékben érdekelte a nagyközönséget. Ez hatalmas bevételnek tűnik, ha csak az eddigi kapitányos filmek bevételeit nézzük, hiszen az első rész 65, a második 95 millió zöldhasúval nyitott. Ám ezeket a számokat nem érdemes összehasonlítani a mostani mozival, mivel, amíg a legújabb Marvel felvonást telepakolták szuperhősökkel, addig az első két részben Kapitány Úrnak nem sok segítsége akadt. És, hogy miért is nem robbantott igazán bankot a Pókemberrel is kiegészült szuperprodukció? A Bosszúállók első része 190, míg második epizódja 200 millió amerikai dollár felett nyitott. Összességében az alkotók biztos pezsgőt bontottak, hiszen óriási siker lesz a film, ám egy kis hiányérzetük valószínűsíthetően marad, mivel a 200 milliós álomhatárt nem érték el. De néhány szót ejtsünk az amerikai hétvégi bevételi lista további helyezettjeiről is.

Ahogyan már említettem, Maugli kalandja van a második helyen, míg az Anyák napja, némi meglepetésre felkapaszkodott a dobogóra. Bár a kritikusok csúnyán lehúzták az Anyák napjára készített produkciót, azonban az átlagnézőknek tetszhetett, ugyanis első hetéhez képest nemhogy csökkent, hanem több, mint 7%-al nőtt a bevétele. A negyedik helyezett A Vadász és a Jégkirálynő már el sem éri a 4 millió dollárt. Ritka, hogy a TOP5-ben nem képes egy mozifilm összegereblyézni minimum 5 millió zöldhasút. Ötödik a Keanu, ami 67%-ot esett, hatodik a Barbershop: The Next Cut, ami viszont szépen tartja magát, ezúttal 2.7 milliót összeszedve. Hetedik a Zootropolis – Állati nagy balhé, aminek már csak 44 millióra lenne szüksége ahhoz, hogy elérje az egy milliárd dollárt világviszonylatban. Az utolsó három pozíciót olyan alkotások foglalják el, melyek már a 2 milliót sem érték el. Sorrendben nyolcadik A Főnök, kilencedik a Ratchet és Clank – A galaxis védelmezői és végül a Batman Superman ellen zárja hétvégi bevételi lista Top10-es sorát.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Amerika Kapitány: Polgárháború – $181,7M / $678,3M
  2. A dzsungel könyve – $21,8M / $776,1M
  3. Anyák napja – $9M / $20,7M
  4. A Vadász és a Jégkirálynő – $3,5M / $146,2M
  5. Keanu – $3M / $15,1M
  6. Barbershop: The Next Cut – $2,7M / $48,7M
  7. Zootropolis – Állati nagy balhé – $2,6M / $956,4M
  8. A Főnök – $1,7M / $71M
  9. Ratchet és Clank: A galaxis védelmezői – $1,4M / $7M
  10. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala – $1M / $865,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: