FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Parádés rajtot vett A kis kedvencek titkos élete!

Hétvégi bevételi lista, USA – Parádés rajtot vett A kis kedvencek titkos élete!

2202

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. július 11.

Hihetetlen rajtot vett A kis kedvencek titkos élete a maga 100 millió dollár feletti nyitásával, letaszítva a trónról a három hétig listavezető Szenilla nyomában-t. Az animációs állatos mese világviszonylatban napok alatt közel a dupláját kereste a 75 milliós büdzséjének, míg olyan filmek, mint a Steven Spielberg által rendezett A barátságos óriás, vagy az óriási népszerűségnek örvendő játékadaptáció filmes változata, a 160 millióból készült Warcraft azon küzdenek, hogy az 50 milliós összbevétel meglegyen Amerikában. Ezeket az adatokat olvasva döbbenhetünk rá, hogy miért is gyártanak manapság ilyen nagy mennyiségben animációs filmeket. Az emberek bizony odavannak értük! Vajon kik fértek még oda a hétvégi bevételi lista dobogójára?

Megtartotta második helyét a Tarzan legendája 20 millió dolláros bevétellel. Kritikánkat ITT OLVASHATOD a fantasztikusan látványosra sikeredett kalandfilmről. A Szenilla nyomában három hétig is vezette a TOP10-et magasabb költségvetésű produkciókat is maga mögött hagyva, ám ezúttal meg kellett hajolnia riválisai előtt, bár az ezüstéremtől csak egy hangyányi választotta el.

A Mike és Dave esküvőhöz csajt keres című friss debütáns a várakozásokon alul teljesített, de nagyon nem fognak sírni az alkotók mert azért a 15 millió feletti nyitány nekik is sikerült. Az idei év egyik legnagyobb horror stílusú meglepetése lett a The Purge: Election Year, ami már meg hatszorozta a 10 milliós büdzséjét. A Központi hírszerzés producerei is újra pezsgőt bonthatnak, ám nem az e hétvégi hatodik helyüknek, hanem, hogy sikerült átlépniük a lélektanilag fontos 100 milliós határt a tengerentúlon. Hetedik a pénzügyi csalódást keltő A függetlenség napja 2. része, míg nyolcadik a már említett A barátságos óriás, ami hatalmas bukás a lehetőségek hazájában. Kilencedik pozícióban A zátony található majdnem 5 millió dollárral. A hétvégi bevételi lista legjobb tízének utolsó helyét egy meglepetés Indiai film, a Sultan foglalja el, amit mindösszesen 283 teremben vetítettek, de így is képes volt összegyűjteni több, mint 2 millió amerikai dollárt.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A kis kedvencek titkos élete – $103,2M / $145,7M
  2. Tarzan legendája – $20,6M / $135,4M
  3. Szenilla nyomában – $20,4M / $642,7M
  4. Mike és Dave esküvőhöz csajt keres – $16,6M / $20,3M
  5. The Purge: Election Year – $11,7M / $60,3M
  6. Központi hírszerzés – $8,1M / $156,2M
  7. A függetlenség napja: Feltámadás – $7,7M / $305,7M
  8. A barátságos óriás – $7,6M / $50,6M
  9. A zátony – $4,8M / $45,8M
  10. Sultan – $2,2M / $3,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: