FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók: 2016. 07. 14.

Heti mozibemutatók: 2016. július 14.

2025

Heti mozibemutatók: 2016. 07. 14.

Itt van július közepe, lankadatlanul tombol a hőség, de a filmekből továbbra sincs hiány. Ezen a héten egy animációs produkcióval hűthetik le magukat legjobban a moziba látogatók, hiszen érkezik a Jégkorszak sokadik része. A romantikára vágyók is megtalálhatják a nekik tetsző alkotást, hiszen jön az Oscar-díjas Jean Dujardin legújabb szerelmi története is. Ezen kívül láthatunk még egy kanadai thrillert, illetve egy-egy svéd és brazil drámát is. Lássuk hát picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Jégkorszak 5. – A nagy Bumm (Ice Age: Collision Course)

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego) valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld! És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be – pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni.

/Amerikai animációs; 6+/

Életem NAGY szerelme (Un homme á la hauteur)

Diane gyönyörű nő, az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével. Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

/Francia romantikus, 12+/

Emlékezz! (Remember)

Zev túlélte Auschwitz megpróbáltatásait, most pedig időskori demenciában szenved és nyugdíjasként tölti az időt egy idősek otthonában. Meggyőződése azonban, hogy megtalálta az egykori nácit, aki megölte családját a holokauszt alatt. Az éj leple alatt távozik az intézetből, hogy felkeresse a férfit, aki Ruby Kurlander néven él az Egyesült Államokban. Csakhogy négyen is vannak, akik ilyen néven élik ott mindennapjaikat. Zev útra kel, hogy beteljesítse bosszúját, azonban betegsége miatt rendszeresen elfelejti, hogy mire is vállalkozott.

/Kanadai, német thriller, 16+/

Az én csontsovány nővérem (Min lilla syster)

A 12 éves Stella épp a pubertáskor közepén jár. Önbizalomhiánnyal küzd, sokat ábrándozik és szerelmes a műkorcsolya tanárába, Jakobba. Utóbbi azonban leginkább a 16 éves nővérével, Katyával foglalkozik, aki tehetségesebb, s céljainak elérése érdekében egyre kevesebbet eszik. Stella rájön, hogy valami baj van, az étkezési rendellenesség valami betegség lehet, s el akarja mondani a szüleinek, de Katya kényszeríti őt, hogy maradjon csendben.

/Svéd, német dráma, 12+/

A hegedűtanár (Tudo Que Aprendemos Juntos)

A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegyedből szinte lehetetlen kitörni.

/Brazil dráma, 16+/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történeti itt és itt)

//milos//


Article Tags: