FILMEZZUNK.HU

Hands of Stone előzetes – De Niro újra bokszkesztyűt húz!

2132

Hands of Stone (2016) – Előzetes

Robert De Niro újra felveszi a híres bokszkesztyűjét Oscar-díjas filmje a Dühöngő bika, illetve a nem túl sikeres, A kiütés után. Bár ezúttal nem ő lesz a főszerepben, de ne felejtsük el a tavalyi Creed-et, ahol Sylvester Stallone is úgy nyert Golden Globe-díjat, hogy egy fiatal bokszolót készített fel egy nagy mérkőzésre. A rendező, forgatókönyvíró és producer egy személyben az a Jonathan Jakubowicz, aki több, mint 10 éve dolgozott utoljára a filmes szakmában. Akkor egy venezuelai drámát rendezett, aminek Venezuela expressz volt a címe. A Hands of Stone egy megtörtént drámai esetet visz a mozikba.

Hands of Stone története

Roberto Duran (Édgar Ramírez) profi debütálására 1968-ban került sor, amikor a fiú még csak 16 éves volt, karrierje ezt követően 34 évet ölelt fel. 1980 júniusában legyőzte Sugar Ray Leonardot, mellyel elnyerte a WBC középsúlyú világbajnoki övét, majd novemberben ismét a szorítók közé állt egy visszavágóra. A két legendás sportember, Roberto Duran és edzője, Ray Arcel (Robert De Niro) megváltoztatták egymás életét.

Érdekességek

  • A filmet Panamában forgatták, ahol Robert Duran született és felnőtt.
  • Gael Garcia Bernal-t akarták eredetileg Roberto Duran szerepére, de ő visszautasította és ezután került Edgar Ramirezhez.
  • Az első választás még Al Pacino volt Ray Arcel szerepére.

  • Robert De Niro találkozott Ray Arcel-lel, amikor a Dühöngő bikát (1980) forgatta a színész.
  • Apa és lánya, Robert De Niro és Drena De Niro a forgatáson együtt álltak a kamerák elé.

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: