FILMEZZUNK.HU
Jolie és Pitt igaz története – két gyerekes felnőtt képmutatása

Jolie és Pitt igaz története – két gyerekes felnőtt képmutatása

1696

Jolie és Pitt igaz története

Ha a filmes világban egy picit is otthon mozogtok, akkor az elmúlt néhány napban azt tapasztalhattátok, hogy Jolie és Pitt válásának bejelentésének híre folyt minden csapból. Picit lecsendesedett azóta, de higgyék el, hogy a következő időszakban sokat fogunk még a válási folyamatokról hallani.

Egy érdekes cikken akadt meg a szemünk a napokban, ami Jolie és Pitt életébe ás bele egy picit mélyebben. Az írás Bali K. Kata tollából származik, aki a konyvescsajszis.cafeblog.hu oldalon fejtette ki gondolatait. A teljes cikket változtatás nélkül most mi is közöljük.

“Minden csak a gyerekek érdekében van, halljuk már ezredszer. A gyerekek tényleg megkerülhetetlen tényező ebben a válásban, hiszen hatan vannak: egy afrikai kislány, két ázsiai kisfiú, egy fehér kisfiú-kislány ikerpár, és még egy fehér fiú-lány, aki szülei elmondása szerint nem érzi magát otthonosan saját biológiai nemében, ezért szabadságot adtak neki, hogy fiúként éljen. Ők nyolcan együtt gyönyörűen szimbolizálják az egész földgolyó sokszínűségét, ahogy szerelemben, szeretetben, vidámságban éldegélnek. Aztán egyszer csak BUMM.

Emlékeim szerint Angelina még egyedül – legalábbis Brad nélkül élt – amikor első fiát, az ázsiai Maddoxot örökbe fogadta. Már akkor felszaladt a szemöldököm, hogy vajh milyen szülő válik ebből a különös nőből, aki hosszú ideig egy üvegcsében hordta Billy Bob Thorton vérét a nyakában, világéletében rajongott a késekért, és még számos morbid történettel örvendeztette meg a médiát, miközben sok-sok éve töretlenül tündököl szexszimbólumként.

Főként, hogy Angelina esetében ez az örökbefogadás egy háború és katasztrófák sújtotta területről nagyon úgy tűnt, hogy inkább demonstratív, “csináljátok utánam” jelleggel bír, és azt igazolja, hogy a színésznő tettekben is kész kiállni a világbékéért meg a blablablabla.

Már bocsánat. De egy anyaságnak nem az elvek igazolásáról kellene szólnia. Ez a Maddox egyébként Angie-hez hasonlóan rajong a késekért és fegyverekért, és már kiskamaszként szabadon száguldozott a családi birtokon a Jolie-Pitt pár autóival. Zárójel bezárva.

Aztán jöttek a többiek, hiszen a világ olyan szép, sokszínű, és annyi éhező kisgyerek van: jött a fekete Zahara, a szintén ázsiai Pax Thien és a három saját: Shiloh Nouvel és az ikrek: Knox Leon és Vivienne Marcheline. És mindenki nézte a fotókat: te jóságos ég, mennyire gyönyörűek! És jaj, Budán béreltek egy házat! És meg kell enni azokat a gyerekeket!

És az ENSZ békenagykövet Angelina nevelési tanácsokat osztogatott anyukáknak. Mert akinek sok pénze van, az minden lehet. Még jó anya is. Már bocsánat. Mert úgy könnyű jó anyának lenni, hogy 6 gyerekedhez 6 dadát bérelsz fel, akik reggeltől estig, szünnapok nélkül, rabszolgaként lesik a gyerekek kívánságait. Plusz kisegítő személyzet. A szülőknek elég fotózkodni a gyerekekkel. (Pedagógiai eredményeiről annyit, hogy miután a négyéves gyerekével tervezett forgatás sehogy nem akart összejönni, ő maga deklarálta, hogy az teljesen rendjén való, ha egy négyéves nem csinálja azt, amit a felnőttek mondanak neki. Hát nem tudom, ha valóban így lenne, sokunknak megállna az élete valahol a felkelés és az oviba indulás között…)

A volt dadák (mivel hamar kidőltek, a számuk elég magas) szerint – és ez egybevág Brad Pitt korábbi tréfás nyilatkozataival – a Jolie-Pitt házban teljes káosz uralkodott.

A gyerekek azt csináltak, amit akartak, a szülők egyáltalán nem tudtak hatni rájuk. Ha éjjel órákig rajzfilmet akartak nézni, akkor a dadáknak ott kellett ülniük mellettük, míg a kemény munkában elfáradt színész házaspár a szobájában aludt.

Ha éjszaka jégkrémezni menni támadt kedvük, akkor azt kellett. Ovi, suli nem volt, otthon tanulunk jeligére. (Aha. De mit? A sajtóból tudjuk, a gyerekek azt tanulnak, ami maguktól eszükbe jut. Például mindegyik más-más nyelvet, köztük oroszt, arabot, jelnyelvet vagy khmert. Essünk hanyatt, mert ilyenkor azt illik.) Itt is megtorpanhatunk egy pillanatra.

Angelina nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy időnként elutazzanak a gyerekek szülőföldjére, ott helyi ételeket egyenek, helyi zenét hallgassanak, hogy ily módon a gyerekek etnikai identitása is fejlesztve legyen. Most komolyan: hát pontosan ez az, ahogy egy dilettáns a gyereknevelést képzeli. Pici korban ugyanis nem erre van szükség: biztonságra, állandóságra, napi rutin kialakítására, arra, hogy a gyerek megtanuljon öltözni, orrot fújni, egyedül enni… Melyik kisgyereket érdeklik az egzotikus ételek? Mindenki tudja, hogy a picik azt szeretik, amit ismernek. Sült krumpli, akár minden nap. Meg hasonlók. Persze elhiszem, hogy utazni izgalmasabb, mint orrfújást gyakorolni és feneket törölni.

Egy ilyen zűrzavarban nem csoda, ha Shiloh Nouvel azt sem tudta eldönteni, fiú-e vagy lány. Angelina ezt is bevállalta, és szépen lenyilatkozta mindenhol, hogy ők annyira jó fejek, hogy ezt is elfogadják, és lányukat Johnnak nevezik, és fiúhajat vágatnak neki. Azta, Angie, de jó fej vagy! És ha mindennap személyre szabott figyelemben részesült volna a kislány a szüleitől, és face to face beszélgetésekben megtanulta volna, mit jelent lánynak és fiúnak lenni, biztosan akkor is erre a következtetésre jutott volna?

Mert igenis mindenki más: a fiúk is mások meg a lányok is mások. Még jó, hogy van szakirodalom.

Most Angie azzal vádolja Bradet, hogy füvezése és dühkitörései veszélyeztetik a gyerekek egészségét. Na de Angie, ha ez tényleg így van, akkor eddig nem voltak veszélyben?

A Brangelina család története: két gyerekes felnőtt próbálja bebizonyítani, hogy mennyire jó emberek. Jelentem: nem sikerült. Ezután a következő kategória már Michael Jackson csodakastélya… És a szomorú, hogy a gyerekek, akik tényleg 6 ennivalóan aranyos kis lény, mindenképpen rosszul járnak. Egy multikulturális, posztmodern nevelési kísérlet alanyai voltak, ami balul sült el. Pont.”

Ti mit gondoltok a sztárpárról? A hozzászólásokat, véleményeket várjuk cikkünk alatt, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Jolie és Pitt címlapkép forrása itt és itt; Az eredeti cikket IDE KATTINTVA tudod megnézni)

//milos//

Mentés


Article Tags: