FILMEZZUNK.HU

Szürke Senkik előzetes – Végre egy jó magyar háborús film!

3517

Szürke Senkik (2016) – Előzetes

Nagyjából száz éve robbant ki, egész Európát megrengette, és Magyarországon is mindmáig érezteti a hatását, mégis alig készült első világháborúról szóló játékfilm hazánkban. Ezt a fájó hiányt orvosolhatja az olasz fronton játszódó Szürke senkik, amelynek a hosszú előzetesét először az Origo Filmklubon nézhette meg, ám most már itt is megtekintheti. Egy meggyötört fiatal katona próbál túlélni egy öngyilkos küldetést, miközben a parancsnoka arról fantáziál, hogy akár még a háborút is megnyerhetik.

Szürke Senkik előzetes - Végre egy jó magyar háborús film!

A Szürke senkik című produkciót Köbli Norbert forgatókönyvéből Kovács István rendezte. Köbli legutóbbi műve a Monarchia utolsó békeéveiben játszódó Félvilág című remek lélektani thriller volt. Most előrelépett pár évet a történelemben, és a Félvilág szobabelsőit hátrahagyva kivitte az erdőbe a hőseit. Az már most biztosra vehető, hogy a túlélőfilmekbe illő külső felvételek miatt hihetetlenül erős atmoszférája lesz a Szürke senkik-nek.

A Szürke senkik története szerint egy vegyes etnikumú osztag azt a feladatot kapja, hogy az ellenséges vonalak mögé hatolva semmisítsen meg egy olasz kommunikációs központot. A ködös, nyirkos, barátságtalan táj olyan, mintha a katonák lelkiállapotát tükrözné. A mondataikból rögtön kiderül, hogy már nem hisznek a gyors és dicsőséges győzelemben, a bizakodás helyét cinizmus vette át.

A 120 millió forintból készült tévéfilmnek a Duna TV-n lesz a premiere december 16-án 22 órakor!

(Címlapkép forrása; Cikk forrása: origo.hu/filmklub, írta: Varga Dénes)

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·