FILMEZZUNK.HU
Carrie Fisher halálával hatalmasat kaszált a Disney

Carrie Fisher halálával hatalmasat kaszált a Disney

2379

Carrie Fisher nem várt halálával sok pénzt keresett a Disney filmstúdió

Minden idők egyik, ha nem a legnagyobb kártérítési összegét biztosítja egy biztosító cég a Disney filmgyárnak. A stúdió biztosította magát arra az esetre, ha bármi oknál fogva nem tudná Carrie Fisher eljátszani a szerződésben vállalt szerepét. A tragikusan elhunyt színésznő így 41 millió dollárt, azaz 12 milliárd forintot hozott a stúdiónak.

Carrie Fisher halálával hatalmasat kaszált a Disney

Az Insurance Insider üzleti magazin tájékoztatása szerint a Star Wars-filmeket is gyártó Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást. A feltétel, ami most már biztosan nem fog teljesülni az volt, hogy a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher mindhárom epizódban szerepelni fog az új Star Wars-trilógiában. Az üzleti ügyekkel foglalkozó lap emlékeztetett arra is, hogy a filmes szakmában nem szokatlan a stúdiók biztosítás kötés a legnagyobb sztárjaikra.

“A színésznő, aki hosszú idő után a 2015-ben bemutatott Star Wars – Az ébredő Erő című epizódban játszotta el ismét Leiát, december 23-án egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőn szívrohamot kapott, pár nappal később meghalt. A stúdió bejelentése szerint Fisher még leforgatta a jeleneteit az idén decemberben mozikba kerülő nyolcadik epizódhoz, de a kilencedik rész felvételei még nem kezdődtek el.” – olvashatjuk az Origo oldalán

A Disney egyelőre nem adott ki nyilatkozatot arról, hogyan pótolja Leia hercegnőt a kilencedik felvonásban, amelyben állítólag fontos szerepet szántak volna neki.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·