FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. március 4-5.

Filmajánló a hétvégére – 2017. március 4-5.

8917

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Szuper – Hipochonder (2014) – 03.04., Szombat 13:10, HBO2

Romain Faubert (Dany Boon) retteg a betegségektől. Hipochonderként gyilkos baktériumokat lát mindenhol, és állandóan orvosát látogatja. Dimitrinek, aki egyben orvos és barát, már elege van az állandó fóbiából. Úgy gondolja, egyetlen megoldás lenne Romain problémájára: ha találna egy nőt, aki elvonná a figyelmet a fóbiáiról.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Dany Boon

Filmajánló: Egy fergeteges francia vígjáték!

Megjött apuci (2015) – 03.04., Szombat 17:55, HBO2

Amikor Dusty (Mark Wahlberg) egykori felesége újra férjhez megy, a férfi belép a nő életébe, melyet szándékában áll fenekestül felforgatni. A mostohaapa, a jólelkű Brad (Will Ferrell) még nem is sejti, mekkora rivalizálás veszi kezdetét Dusty érkezésével.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Sean Anders

Filmajánló: Két szórakoztató színész, Mark Wahlberg és Will Ferrell főszereplésével készült vígjáték.

A kismenő (2002) – 03.04., Szombat 18:40, Cool Tv

Amikor Longfellow Deeds (Adam Sandler), aki egy kisvárosi pizzéria tulajdonosa és nem mellesleg költő, 40 milliárd dollárt örököl elhunyt nagybátyjától. Elköltözik egy nagyvárosba, ahol Deeds azt veszi észre, hogy körüllengik a pénzéhes rátarti szerencsevadászok. Babe (Winona Ryder), egy tévés riporter szeretne egy rövid műsort csinálni a hirtelen meggazdagodott Deeds-szel, akinek rá kell jönnie, hogy a pénz mindenkit képes megváltoztatni.

A kismenő (2002)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Steven Brill

Filmajánló: Adam Sandler egyik legszerethetőbb alkotása.

Így neveld a sárkányodat (2010) – 03.04., Szombat 19:00, Prime

Berk szigetén vikingek és sárkányok élnek. A harc közöttük mindennapos. A viking férfiak a felnőtté válás küszöbén bizonyíthatnak a többieknek, hogy sárkányölésben vannak olyan ügyesek, mint őseik. Akad azonban egy fiú, aki összebarátkozik egy sárkánnyal, s ezzel minden megváltozik…

Korhatár: 12+
Stílus: animációs
Rendező: Dean Deblois és Chris Sanders

Filmajánló: Az utóbbi évek egyik legjobban sikerült és legizgalmasabb animációs meséje.

Hancock (2008) – 03.04., Szombat 19:15, AXN

Hancock (Will Smith) igazi emberarcú szuperhős: nincs rendes állása, és egy lakókocsiban lakik, ráadásul naponta tetemes mennyiségű alkoholt önt le a torkán, és mikor szuperereje segítségével segít a városon, sokszor igen nagy mennyiségű anyagi kárt okoz. Nem is csoda, hogy a népszerűtlen szuperhőst megtalálja Ray Embrey (Jason Bateman) marketing szakember, aki felajánlja neki, hogy feljavítja az imázsát. Ekkor még nem is sejti, hogy a napjait emlékek nélkül tengető, alkoholista szuperhős mekkora galibát okozhat az ő, és a város életében.

Hancock (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Peter Berg

Filmajánló: Izgalmas akció-vígjáték, a nagyon laza csávót alakító Will Smith-el a főszerepben.

Életünk apával (2014) – 03.04., Szombat 20:00, HBO

Az Életünk apával című filmdrámában Cameron Stuart, a mániákus depresszióval küzdő férfi megpróbálja eltartani családját, azonban a betegség eluralkodni látszik rajta. Cam végül egy elmegyógyintézetbe kerül, míg felesége két kislányukkal kénytelen elhagyni a családi otthont. Maggie Amelia-val és Faith-tel egy cambridge-i lakásba költözik; munkát vállal és megpróbál mindent megadni a lányoknak, ami csak tőle telhető.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Maya Forbes

Filmajánló: Magával ragadó dráma, szívhez szóló történettel.

Bor, mámor, Provance (2006) – 03.04., Szombat 21:00, Prime

A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Az emlékei mellett sok idejét foglalja le Fanny, az étterem tulajdonosnője. Az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Max szerint viszont szélhámos. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

Bor, mámor, Provance (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték, romantikus
Rendező: Ridley Scott

Filmajánló: Itt a bizonyíték, hogy a rendező Ridley Scott és a főszereplő, Russell Crowe nem csak az akciófilmekhez értenek.

Titokzatos folyó (2003) – 03.04., Szombat 21:10, Duna Tv

Három gyerekkori barát hirtelen elszakad egymástól, és évtizedek múltán látják egymást viszont. Sean rendőr lett, Jimmy trafikjából és zűrös ügyeiből él, Dave még mindig a régmúlt eseményein rágódik. Jimmy lányát egy nap holtan találják, s a gyilkosság ismét összeköti az egykori cimborák életét. A bosszúra szomjas Jimmy és az igazság után nyomozó Sean úton-útfélen Dave gyanús ábrázatába botlik.

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma
Rendező: Clint Eastwood

Filmajánló: Két Oscart-, és két Golden Globe-ot nyert remekmű.

Az elveszett frigyláda fosztogatói  (1981) – 03.04., Szombat 21:35, TV2

Indiana Jones (Harrison Ford), az amerikai régész a titkosszolgálat megbízásából 1936-ban Egyiptomba utazik, hogy még a lázasan kutató nácik előtt megtalálja az ószövetségi frigyládát. Ez sikerül ugyan, de a ládának csakhamar nyoma vész. A németek éppúgy nyomában vannak, mint Indiana vetélytársa, a francia Belloq, akinek nincsenek erkölcsi aggályai. A láda mágikus erejű…

Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland
Rendező: Steven Spielberg

Filmajánló: Indiana Jones legelső története örök klasszikus.

Csapda (2013) – 03.04., Szombat 22:55, Film+

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, akció, thriller
Rendező: Ric Roman Waugh

Filmajánló: Tanulságos alkotás, elsősorban minden apának. Nincs eltúlozva egy cseppet sem, inkább krimibe illő, mint akciófilm.

27 idegen igen (2008) – 03.05., Vasárnap 15:45, AMC

Jane egy segítőkész és fiatal nő, aki folyton esküvőkre és lakodalmakra jár, ám a saját kapcsolatai sehová sem tartanak. Titkon szerelmes a főnökébe, aki azonban Jane húgába, Tessbe szeret bele. Egy nap Jane két esküvő között ingázik, amikor találkozik Kevinnel, a riporterrel, aki úgy gondolja, remek sztorit írhatna Jane-ről. Mivel Kevin egy cinikus és mogorva fickó, az első pillanattól fogva ellenszenves lesz a nőnek. Amikor viszont a húga megkéri, hogy szervezze meg George és az ő esküvőjét, Jane élete talán boldog fordulatot vesz.

James Mardsen - 27 idegen igen /27 Dresses, 2008/

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Anne Fletcher

Filmajánló: Remek romantikus kikapcsolódás, ha a pároddal együtt néznétek meg valamit.

Kéjjel-nappal (2010) – 03.05., Vasárnap 16:30, SuperTV2

June Havens (Cameron Diaz) már kezdi azt gondolni, hogy rátalált az igazi szerelemre, ugyanis lépten, nyomon egy rejtélyes férfibe, egy bizonyos Millerbe (Tom Cruise) fut bele. Ennyi egymásba botlás nem lehet véletlen, nem is az, ugyanis Miller egy titkosügynök. Mire June észbe kapna, máris egy kémjátszma közepén találja magát. Nem maradt választása, meg kell bíznia a szimpatikus idegenben. Ketten együtt kezdenek életük egyik legnagyobb kalandjába, amely bővelkedik meghökkentő és veszélyes helyzetekben, ármányban és cselvetésben. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha megbíznak egymásban.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, akció
Rendező: James Mangold

Filmajánló: Egy nagyon szuper film, csak ajánlani tudjuk! Van benne minden, ami kell egy akció-vígjátékhoz!

Dick és Jane trükkjei (2005) – 03.05., Vasárnap 16:45, Mozi+

Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) boldog életet élnek, dúskálnak a gazdagságban és a földi javakban, mígnem egy napon Dick elveszti jól menő munkáját, holott a közelmúltban léptették elő. Ráadásul nemrég beszélte rá a feleségét, hogy mondjon fel, hiszen már egyedül is képes eltartani a családot. Alig van megtakarított pénzük, így hát a házuk is elúszni látszik. Dick úgy dönt, hogy nem hagy mindent veszni, inkább felcsap bűnözőnek. A házaspár nekilát, hogy visszalopja azt, ami az övék volt.

Dick és Jane trükkjei (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Dean Parisot

Filmajánló: Minden olyan házaspárnak ajánljuk, akiknek épp nem fenékig tejfel az életük.

L’ecsó (2007) – 03.05., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Remy, a gourmand patkány életét kockáztatva jut a legfinomabb falatokhoz Párizs felkapott éttermében. Álma, hogy sztárséf váljon belőle, ám családja nem kifejezetten érti, miért nem jó neki a hagyományos csatorna-eledel.

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, családi
Rendező: Brad Bird és Jan Pinkava

Filmajánló: Oscar-díjas mese, 2008 legjobb animációs filmjének választott alkotás.

Csúcsformában (1998) – 03.05., Vasárnap 19:00, Film+

Lee felügyelő az Egyesült Államokba utazik, hogy felkutassa a kínai konzul elrabolt lányát. Az FBI nem fogadja tárt karokkal, szeretnék minél távolabb tartani az ügytől, ezért egy igazi pancsert, Cartert kapja társául. Bár a két nyomozó szöges ellentéte egymásnak, az ügy összehozza őket, és nekilátnak, hogy megtisztítsák Los Angelest a bűnözőktől.

csúcsformában 1998

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, krimi
Rendező: Brett Ratner

Filmajánló: Ha csúcsformába akarsz kerülni, akkor ne hagyd ki a Csúcsformában első felvonását.

Hét élet (2008) – 03.05., Vasárnap 19:40, AMC

Gabriele Muccino történetében egy ember úgy akarja feloldozni magát a lelkiismeretfurdalás alól, hogy hét idegen életét tereli jobb irányba. A terv egészen addig működik, amíg bele nem szeret az egyikőjükbe. A film arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, milyen kusza viszonyrendszer köti össze az embereket, előbb-utóbb pedig mindenkinek szembe kell néznie az élet, a halál, a szerelem és barátság nagy kérdéseivel.

Hét élet (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Rendező: Gabriele Muccino

Filmajánló: Elképesztő dráma zseniális színészi alakításokkal.

P.S. I Love You (2007) – 03.05., Vasárnap 20:35, TV2

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) csodálatos házasságban élnek, de a férfi egy betegség következtében meghal. Holly teljesen összetörik, nem akar tovább élni. Gerry még halála előtt gondolt felesége jövőjére, és hamarosan elkezdenek érkezni azok az üzenetek, amelyeket előre felvett. Az elsőt a lány harmincadik születésnapján kapja, melyben Gerry megkéri, hogy mozduljon ki otthonról. A gyászoló özvegy az üzeneteken keresztül szép lassan visszatalál az élethez.

P.S. I Love You (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Rendező: Richard LaGravenese

Filmajánló: Magával ragadó film, szívünkbe zárjuk a szereplőket, a történetet és mindent.

Szupercella (2013) – 03.05., Vasárnap 21:00, Film+

Ray Breslin (Sylvester Stallone) a világ legbiztosabbnak hitt börtönének szökésállóságát teszteli. Amikor rájön, hogy rászedték, mindent elkövet, hogy kiszabaduljon. A szökésben csak egy másik fogvatartottra, Emil Rottmayerre (Arnold Schwarzenegger) számíthat.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Mikael Håfström

Filmajánló: Két nagyágyú garantálja az izgalmakat!

A keresztapa (1972) – 03.05., Vasárnap 22:05, Duna Tv

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándotló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

Marlon Brando

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma
Rendező: Francis Ford Coppola

Filmajánló: A filmtörténelem 10 legfontosabb, legjobb filmjének egyike. Talán ennél több nem is kell. Megkerülhetetlen mestermű, az amerikai filmgyártás csúcsterméke.

A visszatérő (2015) – 03.05., Vasárnap 22:45, HBO

Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma
Rendező: Alejandro González Iñárritu

Filmajánló: Leonardo DiCaprio félelmetesen jó, halálfélelem szintjén hátborzongató, hogy meddig képes kitolni a határokat a valósághű ábrázolás kedvéért. Három Oscar-díjas alkotás!

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·