FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Brutálisan nyitott A szépség és a szörnyeteg!

Hétvégi bevételi lista, USA – Brutálisan nyitott A szépség és a szörnyeteg!

6110

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. március 17-19.

Minden idők legnagyobb márciusi, és egyben őszi bevételi nyitányát produkálta A szépség és a szörnyeteg című, legújabb élőszereplős Disney klasszikus. A 170 millió dolláros amerikai debütálásával a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című szuperprodukciót utasította maga mögé, amely a tavalyi évben 166 milliós debütáló hétvégét produkált. A klasszikus mese feldolgozása 170 millióból készült el, de világviszonylatban már az első három napján megduplázta a büdzséjét. A Kong: Koponya-sziget kicsivel több, mint 50%-ot veszített előző heti bevételeiből, de még így is simán meg tudta szerezni a második helyet. A hétvégi bevételi lista dobogójára a papírformának megfelelően a Logan – Farkas című legújabb X-men-mozi fért még oda, köszönhetően a még mindig közel 20 millió dolláros bevételének.

Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island, 2017) - Előzetes

A Kong: Koponya-sziget kicsivel több, mint 50%-ot veszített előző heti bevételeiből, de még így is simán meg tudta szerezni a második helyet

A Top10 negyedik pozíciójában az év horrorszenzációja, a Tűnj el! található. Nem elég, hogy toronymagas kritikai pontszámokat kapott mindenhol, már több, mint a harmincszorosát visszahozta a 4,5 millió dolláros büdzséjének. Szépen tartja magát A viskó című bestseller filmes adaptációja is Sam Worthington-al a főszerepben. A Lego Batman – A film hatodik hetére visszaszorult a hatodik helyre, viszont már jóval több, mint háromszorosan megtérítette a belé fektetett 80 millió dollárt. A The Belko Experiment című filmmel újabb horror debütált az amerikai mozikban. A Greg McLean által rendezett mozi 4 millió dollárral nyitott, ami annak tükrében nem rossz eredmény, hogy “csak” 5 millió dollár volt a büdzséje. A számolás joga című dráma bevételei közel a felére estek, de még így is simán ott tud lenni a legjobb tízben. A John Wick – 2. felvonás egy pozíciót rontott, így már csak a kilencedik helyen található. A sort a Mielőtt elmegyek című thriller zárja picivel több, mint 1 millió dollárt keresve.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A szépség és a szörnyeteg – $170M / $350M
  2. Kong: Koponya-sziget – $28,8M / $259,3M
  3. Logan – Farkas – $17,5M / $524M
  4. Tűnj el! – $13,2M / $136M
  5. A viskó – $6,1M / $43M
  6. Lego Batman – A film – $4,7M / $287,4M
  7. The Belko Experiment – $4M / $4M
  8. A számolás joga – $1,5M / $214,2M
  9. John Wick – 2. felvonás – $1,2M / $158M
  10. Mielőtt elmegyek – $1M / $11,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · ·