FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobban várt film 2018-ban

A 20 legjobban várt film 2018-ban

9592

2018 legjobban várt filmjei

Bár az évből még van hátra néhány hónap, és pár blockbuster is, többek közt a Thor: Ragnarok, Az Igazsság Ligája vagy a Star Wars: Az utolsó Jedik, de érdemes már most várni a 2018-as évet, hiszen rengeteg jobbnál-jobb film vár ránk jövőre is. Következzen egy lista azokról a filmekről, melyeknek a premierdátumát már most tudjuk, és természetesen jövőre lesz bemutatva. A sorrend időrendi sorrendbe van helyezve!

1) The Commuter  (január 12.)

Liam Neeson egy egész vonatot leamortizál az utolsó akciófilmjében! A színész még egyszer utoljára keményen le fog rendezni mindenkit. Michael (Neeson) biztosítási ügynök, aki a szokásos napi járatára száll fel. De aztán egy titokzatos idegen mindent megváltoztat, arra kényszerül, hogy a végállomás elérése előtt megtaláljon valakit a vonaton.

 

2) Fekete Párduc (február 16.)

A közönség remekül fogadta Chadwick Boseman alakítását az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, amihez nagyban hozzájárult, hogy a rendező Russo testvérek ennyi karakter között és a történetben is remek egyensúlyt teremtettek, egyidejűleg megfelelően bevezetve a Párduc karakterét a filmes univerzumba. A Marvel továbbra sem lassít, így már most tudni lehet, hogy a Fekete Párduc különálló története 2018-ben fog a mozikban debütálni.

3) Vörös veréb (március 2.)

A világsikerré vált kémregény, a Vörös Veréb alapján készült film csupa feszültség és átverés és báj – két világhírű színész előadásában. A rendező Az éhezők viadala több része és a Legenda vagyok forgatását irányította – pontosan tudja, mitől lesz elképesztően izgalmas egy film. Tavaly januárban Budapestre költözött a Vörös Veréb thriller stábja, ugyanis a fővárosban forgatták a filmet. Francis Lawrence Az éhezők viadala (The Hunger Games) franchise után ismét együtt dolgozhatott Jennifer Lawrence-szel. Joel Edgerton, Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts, Ciaran Hinds, Joely Richardson, Mary Louise Parker és Charlotte Rampling szintén a fedélzeten volt.

4) Tomb Raider (március 16.)

2016 márciusában a direktor megerősítette, hogy a film a 2013-ban kiadott játékon fog alapulni. Daisy Ridley merült fel Lara Croft lehetséges megformálójaként, viszont a sok évvel korábban emlegetett Megan Fox nevét már fel sem hozták. Végül Alicia Vikander írhatta alá a szerződést. Walton Goggins lett Mathias Vogel atya, aki egyben a főgonosz. Daniel Wu formálhatja meg Lu Rent hajókapitányt, Dominic West pedig Lara apját testesíti meg.

5) Tűzgyűrű 2 (március 23.) 

A Tűzgyűrű 2 munkálataiból sem marad ki az alapfilmet levezénylő Guillermo Del Toro, aki többekkel együtt producerként jegyzi majd a sequelt. A forgatókönyvet Jon Spaihts dolgozta ki, míg a mozit az Angel, a Smallville, a Spartacus és a Daredevil több epizódját is jegyző Steven S. DeKnight rendezi.

6) Ready Player One (március 30.)

Spielberg Ready Player One-ja lesz 2018 legjobb scifije? Ugyan 2011-ben jelent meg Ernest Cline regénye, de 2010-ben a Warner komoly csatát folytatott más stúdiókkal a jogokért. A szerző maga írta a forgatókönyvet, amelyen Eric Easonvégzett néhány simítást, majd még Zak Penn is dolgozott rajta egy picit. Steven Spielberg lépdelt fel a fedélzetre, nem csupán rendezőként vett részt a munkában, hanem a produceri feladatokat is ellátta.

7) X-Men: Az új mutánsok (április 13.)

Az első X-Men képregény-spinoff alapján készül ez a young adult-jellegű film, amely elvileg egy új trilógia első darabja lesz. A történetről egyelőre nem sokat tudni, csak azt, hogy Charles Xavier különleges iskolájának növendékei körül forog majd, tehát – meglepetés! – ifjú mutánsok körül.

8) Bosszúállók: Végtelen háború (május 4.)

A Marvel végre a keze közé veszi a Végtelen háború sztoriját, ráadásul két részben. A főgonosz Thanos (Josh Brolin) lesz, és kétséget kizáróan az összes eddig megismert Marvel hős egyesül, hogy szembenézzen vele. A stúdió azt is hozzátette, hogy ez lesz a tetőpontja mindannak ami eddig történt.

9) Han Solo: Egy Star Wars történet (május 25.)

A Disney-nek hosszú távú tervei vannak a Star Wars-univerzummal: addig nem állnak le a messzi-messzi galaxisban játszódó filmek gyártásával, amíg a nézők lelkesedése el nem párolog. A Han Solo-filmben nagy potenciál rejtőzik – rögzítette a nyilvánvaló tényt az internetes lap forrása. „Mivel Han korai kalandja nem kötődnek törvényszerűen a Birodalomhoz, így fennáll annak a lehetősége, hogy a rajongók az eddigiekhez képest valami nagyon mást kapjanak. Ezek a filmek új galaxisokat és őrületes lényeket fedezhetnének fel, illetve rengeteg új szereplőt hozhatnának be a Star Wars-univerzumba.

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

10) Deadpool 2 (június 1.)

Még tavaly áprilisban vált hivatalossá, hogy a szuperhősmozi kirobbanó sikerének hála lesz Deadpool 2, amelyet a 20th Century Fox stúdió akkori bejelentése értelmében ugyanaz a kreatív csapat lett volna hivatott tető alá hozni, amelyik az alapfilmet is készítette. Ez azt jelentette, hogy a forgatókönyvet ismét a Rhett Reese – Paul Wernick duó írja, a produkciót megint csak Tim Miller rendezi és az antihőst továbbra is Ryan Reynolds játssza. Igen ám, csakhogy Miller kiszállt a produkcióból, melynél fogva a Fox fejeseinek sürgősen új rendező után kellett nézniük. A választás végül John Wick társrendezőjeként befutott David Leitchre esett, és úgy tűnik a megvalósítás, a kikacsintások, a humor és minden más marad ugyanaz, mint eddig.

11) A hihetetlen család 2. (június 15.)

Egy régi nagy kedvenc, A hihetetlen család is megkapja folytatását sokunk örömére. A két Oscar-díjas rendező, Brad Bird visszatér a direktori székbe, ami sok jót sejtet!

A hihetetlen család

12) Jurassic World: Bukott birodalom (június 22.)

Angolul Jurassic World: Fallen Kingdom, magyarul pedig Jurassic World: Bukott birodalom a film hivatalos címe, vagyis ez lesz a jegyünkre írva, amikor 2018 júniusában beülünk a moziba, hogy megnézzük J.A. Bayona filmjét, ami állítólag horrorisztikusabb lesz az előző résznél.

Jurrasic World (2015)

13) Hangya és Darázs (július 6.)

Mivel a Marvel nem volt biztos A Hangya sikerében, így a folytatást eredetileg nem tervezte be a mozis univerzumának harmadik felvonásába. Amikor 2015. október 8-án bejelentették, hogy elkészül a második rész, módosítaniuk kellett több tervezett filmjük premierdátumán. Ez az első olyan Marvel-film, melynek a címében egy női szereplő nevét is feltüntetik. Darázs ugyanis Hank Pym, vagyis az eredeti Hangya lánya, aki a magára öltve a ruhát (melyet A Hangya végén egy pillanatra már láthattunk) anyja nyomdokaiba lép.

A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp, 2018)

14) Mission: Impossible 6. (július 27.) 

A szereplőgárdát leszámítva jelenleg még mindig nem tudni semmit a cím nélküli Mission: Impossible 6-ról, legfeljebb a premierdátumát. Színészek közül a széria első emberét alakító Tom Cruise (Ethan Hunt), Simon Pegg(Benji Dunn), Rebecca Ferguson (Isla Faust), Ving Rhames (Luther Stickell), Alec Baldwin (Alan Hunley) és Michelle Monaghan (Julia Meade) és Sean Harris (Solomon Lane) lesznek a visszatérők, míg az új arcokat a már említett Cavill, illetve Angela Bassett és Vanessa Kirby fogják játszani.

Mission: Impossible - Fantom protokoll (Mission: Impossible - Ghost Protocol, 2011)

15) A védelmező 2 (szeptember 14.)

Denzel Washington még sosem szerepelt pályája során folytatásfilmben, de egyszer minden sorozat véget ér. Több, mint 30 év alatt a színésznek még egy filmjét sem folytatták, és nem azért, mert nem ért el sikereket – sőt, mint ismeretes, jelenleg ő számít a legbiztosabb bevételeket hozó színésznek. Legutóbbi filmje azonban eleve folytatás után kiáltott, hiszen egy tévésorozat mozis verziója volt, s akik már látták A védelmezőt, azok egyöntetűen állítják, hogy az egy szuperhősös eredettörténetre hasonlított, így logikus húzás volt, hogy nem ér véget egy felvonás után. 

A védelmező 2014

16) Venom (október 5.)

Jelen állás szerint a Sony saját külön bejáratú Pókember univerzumot akar teremteni. Lelkük rajta, bár az ésszerű megoldás, hogy a Marvellel közösen próbálnának valamit elérni. Mindenesetre eddig úgy fest, hogy a Venom film nem lesz része a két stúdió által között alkunak. Haladnak az előkészületekkel, a fekete göncöt Tom Hardy öltheti magára, a színész formálhatja meg Eddie Brockot. Rendező is akad, Ruben Fleischer, a Zombieland alkotója irányíthatna a forgatáson.

Venom (2018)

17) X-Men: Sötét Főnix (november 2.)

Az Apokalipszis kritikai bukása és visszafogott eredményei után a Fox – nagyon helyesen! – egy fókuszáltabb folytatással jelentkezik, amely Jean Grey (Turner) karakterének beteljesedésére helyezi a hangsúlyt. Mint tudjuk, a 40 évvel ezelőtt született Sötét Főnix-szál az egyik legerősebb az X-Men univerzumban, mint ahogy azt is tudjuk, hogy a Foxnak egyszer már beletörött a bicskája…

X-Men: Dark Phoenix (2018)

18) Rontó Ralph 2. (november 21.)

Rich Moore visszatér a rendezői székben, és persze John C. Reilly, illetve Sarah Silverman sem maradhatnak ki a főszereplők, Ralph és Vanellope hangjaiként. A folytatásban Rontó Ralph világa kimozdul az árkád játékokból és hőseink az interneten találják magukat.

Rontó Ralph 2 (Ralph Breaks the Internet)

19) Aquaman (december 21.)

A film Geoff Johns 2011-es Aquaman című képregénye alapján készült. Az Aquaman forgatása 2017. május 4-én kezdődött meg. A forgatás Queenslandben, az ausztrál tengerparton zajlott, ráadásul a filmesek egy óriási stúdiókomplexum, a Village Roadshow Studios mind a kilenc műtermét kibérelték: az egyik közülük a legnagyobb a déli féltekén. A stáb azért rövid időre Új-Fundlandra, Szicíliába és Tunéziába is ellátogatott.

Dolph Lundgren az Aquaman-ben

20) Bumblebee (december 21.)

Travis Knight rendezésében Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Rachel Crow és Jason Drucker lesznek a főbb szereplők, sőt, John Cena felbukkanására is számíthatunk. A történet afféle előzmény lesz, 1987 játszódik a sztori, Űrdongó egy aprócska kaliforniai tengerparti városka szeméttelepén húzza meg magát, ahol a Steinfeld által játszott lány talál rá és gyorsan rájön, hogy nem hétköznapi VW verdával van dolga

Transformers 3. (Transformers: Dark of the Moon, 2011)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · · · · ·