FILMEZZUNK.HU
Csúnyán le volt égve a Ben Stiller által felfedezett színésznő

Csúnyán le volt égve a Ben Stiller által felfedezett színésznő

1944

Csúnyán le volt égve a Ben Stiller által felfedezett színésznő

Egy elvetemült troll miatt már nem 100 százalékon áll a Rottentomatoes kritikai portálon Greta Gerwig filmje, a Lady Bird. 213 kritikus szerint ez az év egyik legjobb filmje, míg egyvalaki szerint vacak. Nem baj, azért a 99 százalék sem rossz. A Lady Birdöt Gerwig forgatókönyvíróként és rendezőként jegyzi. Nagy felzúdulást keltett, hogy miközben a filmet nemrég négy Arany Glóbuszra jelölték, Gerwig csak a forgatókönyvért kapott elismerést, rendezőként nem, pedig sok ítész szerint megérdemelné. A további esélyes kategóriák: legjobb vígjáték, legjobb női főszereplő vígjáték és musical kategóriában (Saoirse Ronan), legjobb női mellékszereplő (Laurie Metcalf).

A film előzetese:

Gerwig nem bánja, hogy csak egy jelölést kapott, volt ő már rosszabb helyzetben. Színésznőként Ben Stiller keserédes vígjátékában, a Greenbergben keltett először feltűnést, ehhez fűződik egy keserédes emléke.

„Los Angelesben egyik meghallgatásról a másikra jártam, és ehhez autót kellett bérelnem, ami teljesen lemerítette a bankkártyámat – meséli Gerwig. – Éppen Los Felizben vezettem, amikor megláttam egy mozit, ahol az én arcom volt az óriásplakáton, miközben nem tudtam, hol fogok aznap este megszállni. Kínomban elnevettem magam.”

Szerencsére egy rokon szállást ajánlott a színésznőnek, aki aztán egyszerre két szerepet is kapott, és beindult a karrierje. A Lady Bird egyszerre vicces és megrázó nevelődéstörténet, amelynek hősnője, a 17 éves Christine (Ronan) egyszerre kénytelen megküzdeni diszfunkcionális családja drámájával és a felnőtté válás elvárásaival.

A Lady Bird-öt 2018. április 19-től játsszák a hazai mozik!

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ben Stiller-t!

(UIP hírek)


Article Tags: · · · ·