FILMEZZUNK.HU

A bosszú (2018) – Kritika

3916

A bosszú kritika

Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan kezdjem el ezt a kritikát. Mert, ha valaki filmről ír, általában megvizsgálja annak pozitív, és negatív oldalát. Mindig is úgy voltam mindennel, ha nem tetszett valami, de másnak igen: megkérdeztem magamtól, hogy ugyan, mi kivetnivalóm van ebben, ha több tucat embernek tetszik? Ugyanis többen rajongnak valamiért –és én nem- akkor valószínűleg bennem van a hiba. Most azonban hiába keresgélem az én hibáimat, hiába próbálok nézni pozitívumot, azt kell mondanom, hogy A bosszú című filmet megcsinálni is kár volt!

A bosszú (Revenge, 2018) - Előzetes

A történet szerint három tehetős családfő a hétköznapi stresszes életet, vadászattal piheni ki. Összejönnek egy több napos sziesztára, egyikük luxus kecójába, ám ezúttal velük tart a házigazda szőke szeretője is. A cicababa addig-addig illegeti-billegeti magát, amíg az egyik kiéhezett pasas meg nem kívánja, és bizony amikor a ház ura nincs otthon, csúnyán meg is erőszakolja a hölgyeményt.

Aztán egy éles fordulat következik be: a szőkeséget üldözni kezdik, majd jön a gigacsavar: meg is ölik! Így, minden rendben, hiszen esélye sincs kiderülnie az erőszaknak, mindenki élheti a maga kis boldog életét. Vagyis élhetné! Mert kiderül, hogy szőkeségünk nem is olyan ostoba, és nem a szőke nős vicceken nőt fel. hiszen életben van! És üldözött vadként menekül, küzd az életéért. Egy dolog élteti: a bosszú. Meg kell torolni azt, amit vele tettek. És meg is kezdődik a macska-egér harc. Jó véresen, bélkibújósan, iszonyatosan pocsék zene kíséretében.

A bosszú kritika

Kicsit olyan ez a film, mintha a Köpök a sírodra című horrort (ahol szintén egy megerőszakolt nő állt kegyetlen bosszút bántalmazóin) keverték volna néhány véres Tarantino filmmel. A különbség csak annyi, hogy egy Tarantino filmen (el)ismert színészek játszanak, nagyon jó alakítások mellett, jó háttértörténettel…ebben meg…no name színészek, nulla színészi alakítással rendeznek vérfürdőt. Ettől pedig az egész kínossá válik, már a néző számára is.

A film felénél, konkrétan azon kezdtem gondolkodni, hogy mi lesz a holnapi programom, vagy hogy hány virslit fogok enni vacsorára. Pedig szeretem a bosszúállós filmeket! 

Ha pozitívumot kell mondjak, talán annyit tudnék megemlíteni, hogy a szőke csaj jól nézett ki…már amíg nem volt csupa vér! De ennyi. Ha valaki tényleg egy nagyon jó bosszúállós történetet akar látni, akkor annak ajánlom az Emily VanCamp főszereplésével készült, négy évados, azonos címmel ellátott sorozatot, na az! Az tökéletes. De ez…ezt meg se kellett volna csinálni! Háttérzajnak elmegy, másképpen nem tudom értékelni!

A bosszú című film hivatalos adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/revenge-300401.html

//Kokas B. kritika//

10 film, ami bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban

A bosszú kritika Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan kezdjem el ezt a kritikát. Mert, ha valaki filmről ír, általában megvizsgálja annak pozitív, és negatív oldalát. Mindig is úgy voltam mindennel, ha nem tetszett valami, de másnak igen: megkérdeztem magamtól, hogy ugyan, mi kivetnivalóm van ebben, ha több tucat embernek tetszik? Ugyanis többen rajongnak valamiért –és én nem- akkor valószínűleg bennem van a hiba. Most azonban hiába keresgélem az én hibáimat, hiába próbálok nézni pozitívumot, azt kell mondanom, hogy A bosszú című filmet megcsinálni is kár volt! A történet szerint három tehetős családfő a hétköznapi stresszes életet, vadászattal piheni ki. Összejönnek egy több napos sziesztára, egyikük luxus kecójába, ám ezúttal velük tart a házigazda szőke szeretője is. A cicababa addig-addig illegeti-billegeti magát, amíg az egyik kiéhezett pasas meg nem kívánja, és bizony amikor a ház ura nincs otthon, csúnyán meg is erőszakolja a hölgyeményt. Aztán egy éles fordulat következik be: a szőkeséget üldözni kezdik, majd jön a gigacsavar: meg is ölik! Így, minden rendben, hiszen esélye sincs kiderülnie az erőszaknak, mindenki élheti a maga kis boldog életét. Vagyis élhetné! Mert kiderül, hogy szőkeségünk nem is olyan ostoba, és nem a szőke nős vicceken nőt fel. hiszen életben van! És üldözött vadként menekül, küzd az életéért. Egy dolog élteti: a bosszú. Meg kell torolni azt, amit vele tettek. És meg is kezdődik a macska-egér harc. Jó véresen, bélkibújósan, iszonyatosan pocsék zene kíséretében. Kicsit olyan ez a film, mintha a Köpök a sírodra című horrort (ahol szintén egy megerőszakolt nő állt kegyetlen bosszút bántalmazóin) keverték volna néhány véres Tarantino filmmel. A különbség csak annyi, hogy egy Tarantino filmen (el)ismert színészek játszanak, nagyon jó alakítások mellett, jó háttértörténettel…ebben meg…no name színészek, nulla színészi alakítással rendeznek vérfürdőt. Ettől pedig az egész kínossá válik, már a néző számára is. A film felénél, konkrétan azon kezdtem gondolkodni, hogy mi lesz a holnapi programom, vagy hogy hány virslit fogok enni vacsorára. Pedig szeretem a bosszúállós filmeket!  Ha pozitívumot kell mondjak, talán annyit tudnék megemlíteni, hogy a szőke csaj jól nézett ki…már amíg nem volt csupa vér! De ennyi. Ha valaki tényleg egy nagyon jó bosszúállós történetet akar látni, akkor annak ajánlom az Emily VanCamp főszereplésével készült, négy évados, azonos címmel ellátott sorozatot, na az! Az tökéletes. De ez…ezt meg se kellett volna csinálni! Háttérzajnak elmegy, másképpen nem tudom értékelni! A bosszú című film hivatalos adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/revenge-300401.html //Kokas B. kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/05/12/10-film-ami-bizonyitja-hogy-senki-sincs-biztonsagban/

Értékelés

Színészi alakítás - 35%
Látványvilág - 48%
Tartalom - 52%
Izgalom - 56%
IMDB - 64%

51%

User Rating: Be the first one !
51

Article Tags: · · · · · · · ·