FILMEZZUNK.HU
Megfutamodott az Akadémia, nem jár Oscar a népszerű filmeknek

Megfutamodott az Akadémia, nem jár Oscar a népszerű filmeknek

1031

Megfutamodott az Akadémia, nem jár Oscar a népszerű filmeknek

Alig néhány hete jelentette be a Filmakadémia, hogy egy új kategóriát kíván bevezetni az Oscar-díj átadásában, de úgy tűnik, ebből jövőre még semmi nem lesz, írja a mafab.hu. Az eredeti ötlet szerint olyan filmek is kitüntetésben részesülhetnek, amelyek taroltak a kasszáknál, vagy éppen teljesen belopták magukat a rajongók szívébe. Ebből nem is volt kevés az utóbbi években, gondoljunk csak a szuperhősös filmekre, esetleg az új Star Wars produkciókra.

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

A Bosszúállók idén még biztosan nem kapnak Oscar-díjat

Az amerikai Filmakadémia szándékát azonban nem kis felháborodás követte, hiszen az Oscar-díjat egyébként sem népszerűtlen filmek szokták megkapni, másrészt a koncepcióval eleve skatulyába kerülnének azok az alkotások, amelyek a közönségsikeren túlmenően többek között csakugyan tartalmi mélységgel, kiemelkedő színészi alakításokkal, bravúros filmes megoldásokkal rendelkeznek.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Filmakadémia eláll a szándékától az emiatt felmerült kritikák miatt, a témát pedig alighanem jó időre jegelni lesz kénytelen, amíg elő nem rukkolnak egy kiforrottabb ötlettel.

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·