FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

38572

Keira Knightley legjobb filmjei

Keira Knightley a napokban ünnepli 39. születésnapját, melynek alkalmából a gyönyörű színésznő eddigi nyolc legjobb filmjét szedtük össze. Ha kihagytuk volna kedvenc alkotásodat az Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölt színésznőtől, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben. Az összeállítás kizárólag saját véleményen alapszik!

8. Ne engedj el! (Never Let Me Go, 2010)

Egy angol bentlakásos iskola falai között a három fiatal, Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) és Ruth (Keira Knightley) élete örökre összefonódik. Miközben elkerülhetetlenül haladnak a baljós felnőttkor felé, meg kell tapasztalniuk a szerelem, a hűtlenség és a féltékenység érzéseit is, melyek beárnyékolják barátságukat, holott ez jelenti számukra az egyetlen fogódzót az életben.

Ne engedj el! (Never Let Me Go, 2010)

Tudtad, hogy…?

Keira Knightley beismerte, hogy csak azért vett részt a filmben, mert a barátja Carey Mulligan megkérte rá. Mulligan kedvenc könyve a Ne engedj el!, és aktívan kampányolt azért, hogy megkapja a szerepet.

7. Csavard be, mint Beckham (Bend It Like Beckham, 2002)

Mi van, ha 18 vagy, imádod Beckham-t, és úgy meg tudod csavarni a labdát, mint ő? Azt hiszed hogy a világ a lábaid előtt hever, mi? Hát tévedsz! Ha téged Jessnek (Parminder Nagra) hívnak, 18 vagy, indiai és tetejében lány, akkor felejtsd el! Azt hiszed a házasság-megszállott rokonaid hagyják, hogy a férfiak játékát játszd? Ha téged Jules-nek (Keira Knightley) hívnak, 18 vagy, angol és lány, ez azt jelenti, hogy elmehetsz Amerikába, ahol a lányokat is megfizetik, akik támogatókra és normális megbecsülésre is szert tehetnek. Edzőjük, Joe (Jonathan Rhys-Meyers) segítségével Jess és Jules mindaddig jó úton haladnak, míg mindkettőjük szerelmes nem lesz… történetesen épp az edzőjükbe.

Csavard be, mint Beckham (Bend It Like Beckham, 2002)

Tudtad, hogy…?

Keira Knightley és Parminder Nagra karakterei körülbelül egyidősek a filmben, de a valóságban 10 év van közöttük. A produkció végén, amikor a főszereplők meglátják David Beckham-et a repülőtéren, Andy Harmer alakította a világhírű focistát, aki azóta is rengeteg helyen szerepel, mint David Bechkam hasonmás.

6. Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német Birodalom ellen, Alan újításainak a hadsereg is nagy hasznát veszi, de kódfejtőként ő is bevonul. Ekkor ismerkedik meg Joan Clarke-kal (Keira Knightley), akivel szoros barátságot köt, egymásba szeretnek, végül pedig összeházasodnak. Alan Turing azonban titokban homoszexuális. Titka folyamatosan kínozza, ráadásul ha kitudódik a dolog, kegyetlen büntetésre számíthat.

Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

Tudtad, hogy…?

A film premierje november 14-ére esett, 1940-ben ezen a napon rohanta le Angliát a Luftwaffe. A britek tudtak a villámháborúról, de semmit sem tettek, mert féltek, hogy kitudódna, hogy megfejtették az Enigmát. Leonardo DiCapriot felkérték, hogy szerepeljen a filmben, de ő nem élt a lehetőséggel.

5. Vágy és vezeklés (Atonement, 2007)

Egy forró nyári napon 1935-ben Angliában a nagy képzelőerővel és írói vénával megáldott kislány, a 13 éves Briony (Saoirse Ronan) rájön, hogy nővére, Cecilia (Keira Knightley) és a szomszéd fiú (James McAvoy) szerelmesek. De a dologban többet lát, mint ami a felszínen mutatkozik. Úgy véli, szörnyű titkok lappanganak a fiatalok szerelme mögött, amelyeket megpróbál felfedni, mindez azonban nem várt következményekkel jár, amelyek örökre megváltoztatják mindannyiuk életét.

Vágy és vezeklés (Atonement, 2007)

Tudtad, hogy…?

A film 40 különböző díjat kapott és felkerült a 2007 Legjobb Filmjei-listájára. A zöld ruhát, amit Keira Knightley visel a filmben, minden idők legjobbjává választotta az Instyle magazin, így maga mögé utasítja Audrey Hepburn fekete ruháját is az Álom luxuskivitelben című filmben.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·