Hétvégi bevételi lista, USA – szeptember 20-22.

Box Office: A Downton Abbey-film csúnyán elpáholta Rambot és Brad Pittet

1511

Hétvégi bevételi lista, USA – szeptember 20-22.

A Downton Abbey nem kis meglepetésre elverte Brad Pitt sci-fijét és Stallone vérgőzös akciófilmjét is, ezzel pedig új rekordot állított fel a Focus Features történetében. 31 millió dollárral nyitott a valaha készült legsikeresebb brit sorozat mozifilmes folytatása, a Downton Abbey, ezzel az eredménnyel pedig jócskán maga mögé utasította a kihívóit.

Emmy díjátadó 2016: Tarolt a Trónok harca!

A Brad Pitt nevével fémjelzett sci-fi, az Ad Astra – Út a csillagokba 19,2 millióval, messze a várakozások alatt teljesítve a második helyet szerezte meg, és bár a kritikusok kimondottan jó véleménnyel voltak James Gray filmjéről, a nézői visszajelzések alapján a mozizók nem voltak igazán elégedettek a végeredménnyel. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a produkció büdzséje hozzávetőlegesen 100 millió dollár volt (plusz marketing), nem áll túl jól a Fox szénája.

Alig kétszázezer dollárral maradt le az As Astra mögött Stallone filmje, a Rambo 5: Utolsó vér, melyet alaposan a földbe döngöltek a kritikusok. Ez az összeg azonban nagyjából megfelelt a korábbi becsléseknek, és bár a költségvetés itt sem volt alacsony, a Lionsgate megnyugodhat a hétvége után. Ami a mezőny további részét illeti, az Az – 2. fejezet és Jennifer Lopez sztriptízes, Oscar-esélyes drámája, A Wall Street pillangói is remekül tartja magát, a múlt héten kínosan nagyot bukó, sztárokkal tűzdelt Az aranypinty pedig ezúttal már csak a tizenötödik helyet szerezte meg.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Downton Abbey – $31M / $61,8M
  2. Ad Astra – Út a csillagokba – $19,2M / $45,2M
  3. Rambo 5: Utolsó vér – $19M / $19M
  4. Az – Második fejezet – $17,2M / $358,9M
  5. A Wall Street pillangói – $17M / $72,4M
  6. Az oroszlánkirály – $2,6M / $1,629MRD
  7. Jó srácok – $2,5M / $98,7M
  8. Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – $2,4M / $118,3M
  9. Overcomer – $1,5M / $31,5M
  10. Halálos iramban: Hobbs & Shaw – $1,5M / $750,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

A 21 legjobb sorozat a XXI. századból, amit vétek lenne kihagyni

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download