FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal legjobb filmjei

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Jake Gyllenhaal-t!

17967

6. Forráskód (Source Code, 2011)

Egy féktelenül száguldó vonatszerelvényen tér magához Colter Stevens százados, de képtelen felidézni, hogyan került oda. Egy számára ismeretlen nő, Christina ül vele szemben, aki viszont pontosan tudja, kicsoda ő. A százados a tükörbe nézve egy idegen arcát látja, az igazolványai más nevére szólnak. A jelek szerint ő Sean Fentress, egy tanár. Mielőtt továbbjutna a rejtély kibogozásában, egy robbanás rázza meg a vonatot, és Colter ismét más helyszínen találja magát. Ezúttal egy elkülönítőben, ahol felettese azonnali jelentést kér tőle. Idővel kiderül, hogy Colter küldetése az, hogy azonosítsa, ki lehet a merénylő, aki pár órával korábban előidézte a vonatszerencsétlenséget, és további robbantásra készül, ami újabb tömegkatasztrófához vezetne…

Forráskód /Source Code, 2011/

Tudtad, hogy…?

… Jake Gyllenhaal hamarabb benne volt a projektben, mint a rendező Duncan Jones. Miután látta a Hold (2009) című filmet, az ő javaslatára kapta meg Jones a rendezői széket.

5. Zodiákus (Zodiac, 2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

Tudtad, hogy…?

… a producerek felbéreltek egy magánnyomozót, hogy megtalálják az igazi Zodiákus-gyilkosságok túlélőjét, Mike Mageau-t?

4. Éjjeli féreg (Nightcrawler, 2014)

Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) és generációja számára nem egyszerű az élet. A társadalom rengeteg elvárással fordul feléjük, de tisztes munkát alig kínál. A nagyratörő célok Lou-t egy olyan útra sodorják, ami egyenesen a mélybe vezet. Éjszaka, amikor a város alszik, a stábok a nagy sztori után kutatva járják az utcákat. Lou minden este átszeli az alvó Los Angelest, hogy a híradósok előtt sikerüljön lencsevégre kapnia valamit, amit aztán eladhat a tévéseknek. Lou egyre többet akar, a pénzért akár emberi mivoltát is levetkőzheti.

Éjjeli féreg (Nightcrawler, 2014)

Tudtad, hogy…?

… Jake Gyllenhaal egyszer annyira belelovalta magát a tükrös monológjába, hogy bemosott egyet a tükörképének? Ennek következményeképp azonnal kórházba kellett vinni, hogy összevarrják a vágást a kezén.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·